L'MDC de Vila d'Abadal s'activa com a partit i busca acords amb #hereusUDC1931

El Moviment Demòcrata Català assenyala que els escindits d'UDC coincideixen amb el seu plantejament

per Nació Digital, 12 de juliol de 2015 a les 07:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Josep Maria Vila d'Abadal. Foto: Adrià Costa

El Moviment Demòcrata Català (MDC), l'entitat formada arran de la sortida de Josep Maria Vila d'Abadal d'Unió Democràtica, ha acordat aquest dissabte activar-se com a partit polític. La primera de les accions previstes serà obrir converses per buscar acords amb la plataforma HereusUDC1931, que justament aquest diumenge anirà cap a la constitució d'un nou partit polític en un acte convocat a la Sala Barts, de Barcelona.

Aquesta decisió parteix de la constatació, segons ha explicat un portaveu de l'MDC a Nació Digital, que aquest moviment porta des de 2012 defensant els mateixos principis que han animat a abandonar Unió als promotors d'Hereus d'UDC1931. El president de l'MDC és l'alcalde de Vidrà, Josep Anglada.


Vila d'Abadal assistirà aquest diumenge a l'acte de la Sala Barts com a convidat en qualitat de president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Dins de l'MDC, l'exalcalde de Vic no ocupa cap càrrec directiu.

 

Participació