Boi Ruiz beneeix l'aposta de Consultori Bayés per la medicina esportiva

L'espai Bayés Esport, inaugurat el passat divendres, està ubicat a la Clínica de Vic

Redacció Osona.com
12 de juliol del 2015
Actualitzat a les 8:34h
El conseller de Salut, a la inauguració de Bayés Esport
El conseller de Salut, a la inauguració de Bayés Esport | Adrià Costa

Inauguració de les instal·lacions de Bayés Esport a la Clínica de Vic. Foto: Adrià Costa


Coincidint amb la commemoració de 150 anys de la nissaga Bayés, aquest divendres, 10 de juny, es va inaugurar Bayés Esport, una unitat de medicina de l’esport i fisiologia cardiorespiratòria de Consultori Bayés, ubicada a la Clínica de Vic. Es tracta d’un nou projecte que vol oferir serveis de salut i de medicina relacionades amb l’esport i l’esforç físic en general.

L’acte va comptar amb la presència del conseller de Salut, Boi Ruiz; l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; i altres destacats representants del món de la medicina i de l’esport. Les instal·lacions de Bayés Esport es van  poder visitar aquest mateix divendres en una jornada de portes obertes.

Bayés Esports neix de la necessitat essencial de fer controls per valorar la resposta del cos davant de l’exercici físic. La nova secció del Consultori Bayés ofereix des de certificats d’aptitud i proves d’esforç fins a ecocardiogrames Doppler color, disseny d’entrenaments, traumatologia, fisioteràpia i podologia esportiva, valoració nutricional i assessorament a clubs i esportistes, entre d’altres.
 

El doctor Antoni Bayés, amb l'alcaldessa Anna Erra i el conseller de Salut Boi Ruiz. Foto: Adrià Costa


"Amb un equip de professionals especialitzats al capdavant i la utilització de l’última tecnologia, Bayés Esport pretén ser un punt de referència en el camp de medicina esportiva a Osona i la Catalunya central", expliquen des del centre.

L’acte de presentació es va fer a les 6 de la tarda a les instal·lacions del centre i va consistir en una visita pel nou equipament i en els parlaments  –per aquest ordre– del doctor Antoni Bayés de Luna; Anna Erra; el doctor Lluís Til, representant de la secció de Medicina de l’Esport del Col·legi de Metges de Barcelona i cap dels serveis mèdics del CAR de Sant Cugat; Albert Bosch, esportista d’elit; Jordi Montaña, rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Ivan Tibau, secretari general de l’Esport; i el doctor Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat.

D’altra banda, es va destapar una placa commemorativa i es va oferir un piscolabis. A l’acte també hi van assistir Titi Roca, regidor d’Esports de Vic, i altres representants de l’Ajuntament; representants acadèmics de la UVic-Universitat Central de Catalunya; i representants de la direcció del Consorci Hospitalari de Vic, dels dos ambulatoris de la ciutat i dels clubs esportius d’Osona, Ripollès i Garrotxa.
 

Inauguració de les instal·lacions de Bayés Esport a la Clínica de Vic. Foto: Adrià Costa

 

Inauguració de les instal·lacions de Bayés Esport a la Clínica de Vic. Foto: Adrià Costa
 

Arxivat a