Santi Pons rep a títol pòstum el guardó de Vigatà de l'Any

Emotiu acte, organitzat per l’Ajuntament de Vic, el setmanari "El Vigatà Independent" i Ràdio Vic

Redacció Osona.com
12 de juliol del 2015
Actualitzat a les 14:29h
Arra Erra entrega el guardó a Noemí Morral, vídua de Santi Pons
Arra Erra entrega el guardó a Noemí Morral, vídua de Santi Pons | Adrià Costa

Arra Erra entrega el guardó a Noemí Morral, vídua de Santi Pons. Foto: Adrià Costa


L'Ajuntament de Vic, el setmanari El Vigatà Independent i Ràdio Vic van lliurar divendres, 10 de juliol, el guardó de Vigatà de l’any a Santi Pons, advocat i membre fundador de l’Assemblea Nacional Catalana a Osona i un dels grans activistes del 13-D, traspassat l’agost del 2014. Aquest reconeixement es lliura amb periodicitat anual i coincideix amb la festa major de la ciutat. Aquesta primera edició, i de manera excepcional i a títol pòstum, es va entregar a Santi Pons. El va recollir Noemi Morral, vídua del finat.

Aquest guardó pretén homenatjar els vigatans que hagin destacat per algun fet puntual o una trajectòria social o professional i per agrair la tasca de persones o entitats que amb les seves activitats o actuacions hagin donat rellevància a Vic i als vigatans.

L'acte solemne i emotiu es va celebrar a l’Auditori Marià Vila d’Abadal de l’edifici del Sucre, que es va omplir de gom a gom. Tots els assistents van aplaudir l'homenatjat quan la seva dona va recollir el guardó. 
 

El públic va homenatjar Santi Pons amb un llarg aplaudiment. Foto: Adrià Costa


L'acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i de la intervenció de la coordinadora d’Osona de l’ANC, Eulàlia Espona. La vetllada es va completar amb una conferència, a càrrec de l’expresidenta de l’ANC, Carme Forcadell.
 
Si ara perdem aquesta oportunitat, vindrà la decadència, diu Forcadell

En la seva xerrada, Forcadell es va mostrar convençuda que els partits sobiranistes "es posaran d'acord" de cara al 27-S en el debat sobre les llistes. "No patiu", va assegurar davant d’un auditori entregat, “no podem perdre aquesta oportunitat, perquè si ara la perdem seran molts i molts anys de decadència”.

Segons l’expresidenta de l’Assemblea, “tots volen l’acord i tots tenen present que queden 79 dies per al 27-S”. I va posar pressa als partits: “Decideixin el que decideixin, però que ho facin ja”.

Forcadell també va reclamar “il·lusió i confiança” als assistents, a qui els va demanar que no caiguin en provocacions, sinó que es dediquin a explicar “que la independència és una qüestió de democràcia i justícia social”. I va assegurar que “a l’estat espanyol estan molt nerviosos perquè veuen que ara estem encarant el procés”.
 

Carme Forcadell, expresidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya, aquest divendres a Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a