Fisioteràpia, Infermeria, CAFE i Psicologia, les titulacions més sol·licitades a la UVic

Bons resultats de les assignacions en el primer any de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

Redacció
11 de juliol del 2015
Actualitzat a les 7:28h
Segons les dades de preinscripció universitària fetes públiques aquest divendres i corresponents a la primera assignació de juliol de 2015, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha obtingut un bon resultat en aquest primer procés d'assignació, sobretot tenint en compte que és el primer any que la UVic i la UManresa es presentaven conjuntament a la preinscripció. La federació ha rebut 1.569 assignacions en total, 1.076 al Campus UVic, 334 al Campus UManresa i 159 a BAU.

La UVic rep un 12% més d'assignats 

El campus de la UVic ha tingut un augment d'un 12% respecte al curs passat amb 112 estudiants més. El  41% del total d'assignats ho són en primera preferència. Amb aquest primer procés s'han assignat el 77% de les places que ofereix la UVic, set punts per sobre del curs passat.

Les titulacions amb més demanda han estat Fisioteràpia, Infermeria, CAFE i Psicologia, que superen els 100 assignats  cadascuna. La Facultat de Ciències i Tecnologia és el centre que ha tingut un augment més significatiu en el nombre d'assignacions, 77 més que l'any passat, que significa un creixement del 59%. Destaca un increment significatiu a Biologia i Biotecnologia i més moderat a Mecatrònica i  Multimèdia. 

La Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar ha incrementat un 7% el nombre total d'assignats (340 en total), mentre que la Facultat d'Educació ha augmentat en nombre d'assignacions en els graus d'Educació. Les xifres podran variar quan es disposi de les dades de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades, que s'ofereix conjuntament amb la UOC. La Facultat d'Empresa i Comunicació es manté en els nivells d'assignació del curs passat i destaca un increment en Comunicació Audiovisual.

En la distribució per centres, la facultat que ha tingut més assignacions ha estat la d'Educació, Traducció i Ciències Humanes (33%), seguida de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (32%), Facultat de Ciències i Tecnologia  (19%) i la Facultat d'Empresa i Comunicació (16%).

Tres estudis amb nota de tall

Tres titulacions de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya tenen nota de tall, cosa que significa que el nombre de sol·licitants supera el d'assignats. És el cas de les titulacions  de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (6,97), Psicologia (5,91) i Fisioteràpia (5,01). 

UManresa manté el volum de primeres opcions

El campus Manresa de la UVic-UCC manté el volum d'assignacions en primera opció de l'any anterior per al conjunt dels seus estudis. Un total de 200 estudiants han expressat la seva preferència per matricular-se a UManresa, un més dels que van fer-ho l'any passat en aquest mateix punt del procés d'accés a la universitat. Aquestes primeres dades es valoren molt positivament, ja que es registren en un context general d'increment de l'oferta de places universitàries i perquè confirmen el bon posicionament dels estudis de Manresa, que s'ha mantingut amb els nous estudis integrats a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Pel que fa referència a les dades d'assignació de BAU, amb un total de 159 assignats, cal destacar que el Grau de Disseny és la titulació més demanada en primera preferència de la UVic-UCC.
Arxivat a