La QUAM proposa transformar les antigues adoberies de Vic

La programació inclou un taller amb l'arquitecte Santiago Cirugeda

Erik Marin
12 de juliol del 2015

Vista de les Adoberies. Foto: Adrià Costa

La QUAM 2015, cicle d'activitats vinculades a l'art contemporani i l'educació, presenta la seva nova programació que es portarà a terme des del 20 fins al 24 de juliol a la ciutat de Vic. Com a temes principals d'aquesta pròxima edició destaquen els interessos públics i la creació col·lectiva.

La programació inclou diversos debats i un taller, per tal d'impulsar la transformació de la zona de les antigues adoberies de Vic en un espai cultural i social. Totes les activitats seran gratuïtes sota l'organització de l'ACVic, Centre d'Arts Contemporànies.

El taller es realitzarà de la mà de l'arquitecte Santiago Cirugeda, fundador de l'estudi Recetas Urbanas, i tractarà “d'abordar un cas real i l'ambiciós objectiu de rehabilitar uns edificis com les antigues adoberies de Vic per donar-hi un ús cultural i social”, tal com explica Ramon Parramon, director artístic de l'ACVic, Centre d'Arts Contemporànies. Té com a objectiu articular un projecte que concreti les necessitats existents, amb propostes de recuperació i possibles models de gestió. L'últim dia del taller s'exposaran els resultats on s'inclouran les bases necessàries per poder continuar amb el projecte. Es realitzarà a l'Escola d'Art Superior de Disseny de Vic.

A més, aquesta nova edició vol crear un debat sobre els temes d'interès públic en el context contemporani. La QUAM 2015 s'inscriu dins del programa europeu Collaborative Arts Partnership Programme (CAPP), un projecte d'investigació entorn les pràctiques artístiques col·laboratives que compta amb nou socis de sis països europeus. El soci de l'Estat que lidera el conjunt de centres és Hablarenarte. El conjunt de centres esta format per ACVic, Centro Huarte (Navarra), Medialab Prado (Madrid) i Tabakalera (Donosti).

La primera part del programa que esta destinada a organitzar tallers de formació artística es realitzarà entre juliol de 2015 i febrer de 2016. Aquest projecte europeu compta amb la col·laboració de l’Oficina de la Iniciativa Cultural (OSIC) de la Generalitat de Catalunya, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.
Arxivat a