CiU i PeM-CUP continuaran governant junts a Calldetenes

Els convergents, tot i tenir la majoria absoluta del consistori, pacten amb els socis de govern de l’anterior legislatura | El primer ple serveix per definir el cartipàs

Redacció Osona.com
08 de juliol del 2015
Actualitzat a les 17:39h
L'alcalde Marc Verdaguer (CiU) lliura el pin a la portaveu de PeM-CUP, Mireia Vilà
L'alcalde Marc Verdaguer (CiU) lliura el pin a la portaveu de PeM-CUP, Mireia Vilà | Ajuntament de Calldetenes

CiU i PeM-CUP continuaran governant plegats a Calldetenes, de la mateixa manera que en la passada legislatura. Tot i que CiU va recuperar la majoria absoluta a les eleccions municipals del 24 de maig, els convergents han ofert als seus socis continuar al govern que, d’aquesta manera, tindrà nou dels 11 regidors del consistori (set de CiU i dos de PeM-CUP). A l’oposició hi queda ERC, amb dos edils. El pacte es va escenificar en el ple municipal celebrat aquest dilluns, on es va definir el cartipàs i les retribucions dels regidors.

Els plens es continuaran celebran el primer dilluns no festiu de cada més, a les 20:30 hores, excepte el mes d’agost que no n’hi haurà. A l’inici de la sessió d’aquest dilluns es va fer el reconeixement públic dels nous regidors que han entrat al consistori amb l’entrega dels pins amb l’escut municipal.

El cartipàs queda organitzat de la següent manera:

-      Abel Blancafort (CiU): Urbanisme, obres municipals i brigada; Mobilitat, via pública i POUM; Patrimoni arquitectònic.
-       Mercè Pradell (CiU): Comerç, mercat, Fira de la Mercè i consum.

-       Manel Viver (CiU): Teatre, cultura i Premis Literaris; Benestar social.

-       Laura Vila (CiU): Joventut, festes, pagesia i món rural.

-       Benet Illa (CiU): Hisenda i  administració.

-       Josep Ceamanos (CiU): Turisme, comunicació i promoció econòmica.

-       Mireia Vilà (PeM-CUP): Ensenyament i participació ciutadana.

-       Sergi Velasco (PeM-CUP): Esports i participació ciutadana

L’Ajuntament de Calldetenes tindrà tres tinents d’alcalde que seran, per aquest ordre: Mercè Pradell, Manel Viver i Benet Illa. Aquesta delegació no suposa cap remuneració especial.

Els portaveus de cada grup municipal seran Benet Illa per CDC, Mireia Vilà per PeM-CUP i Dolors Rovira per ERC.

Pel què fa a les retribucions a percebre pels càrrecs electes es van establir les quantitats de 35 euros per assistència als plens i de 300 euros mensuals pel desenvolupament de les delegacions de regidories, inclòs l’alcalde. Per acord de tots els grups es va eliminar la retribució per assistència a reunions i grups de treball. A petició d’una pregunta d’ERC, es va explicar que se segueix un criteri lineal per establir la quantitat que reben els regidors, la qual serveix de compensació per les despeses de viatges, de representació, de reunions... ja que no es cobren dietes ni quilometratges propers. Poble en Marxa – CUP també va manifestar que “no veuen que, en el cas d’alcaldia, els 300 euros siguin suficients si la dedicació al càrrec és plena” i que “s’hauria d’incrementar la quantitat, sempre sense superar el salari mínim interprofessional”. Es va acordar que, quan es treballin els pressupostos, es buscarà una fórmula per tal de determinar uns criteris per establir una retribució variable en funció de la dedicació de cada regidor i també de l’alcalde.

Durant el ple també es va crear la Comissió Especial de Comptes, presidida per l’alcalde Marc Verdaguer i formada per Benet Illa, Mireia Vilà i Sergi Tarrés. Així mateix, també es va donar continuïtat a les comissions especials creades en l’anterior legislatura: Comissió del Mercat del diumenge (Mercè Pradell, Mireia Vilà, Dolors Rovira i l’alcalde Marc Verdaguer) i Comissió de la Font d’en Titus i Barri Quatre Estacions (Abel Blancafort, Sergi Velasco, Dolors Rovira i Marc Verdaguer).

En un altre punt de l’ordre del dia, es van nomenar els representants als diversos òrgans col·legiats que tenen representació de l’Ajuntament de Calldetenes: Mireia Vilà al Consell Escolar del Col·legi CEIP Sant Marc, al Consell Escolar Municipal, al Consell Escolar del SES Calldetenes i al Consell Escolar de la Llar d’infants “L’Esquitx”; Marc Verdaguer al Consell de Sanitat de l’Àrea Bàsica de Salut de Santa Eugènia de Berga i a la Junta de l’Associació de Sant Tomàs – PARMO; i Manel Viver al Plenari del Consorci d’Osona de Serveis Socials.