Torelló aprova les retribucions dels regidors amb l'oposició d'ERC i la CUP

L’Ajuntament celebra el primer ple ordinari, on es dóna llum verda al cartipàs | L'equip de govern d'aquesta legislatura està format per CiU i Fem Torelló

Redacció Osona.com
07 de juliol del 2015
Actualitzat el 09 de juliol a les 17:13h

El ple de Torelló, aquest dilluns Foto: Ajuntament de Torelló


El nou Ajuntament de Torelló va celebrar aquest dilluns, 6 de juliol, la primera sessió plenària de la legislatura 2015-2019. Va ser un ple extraordinari on es va aprovar el cartipàs municipal i el règim retributiu dels càrrecs electes. També es va donar llum verda al canvi d’horari del ple municipal, que es farà el darrer dilluns no festiu de cada mes, com fins ara, però a partir de les 7 de la tarda.

Tal com ja s’havia avançat en la presentació del pacte de govern entre CiU i Fem Torelló, l’Ajuntament s’organitzarà amb set grans àrees: Alcaldia, comanada per Santi Vivet; Serveis Territorials i Medi Ambient, per David Forcada; Serveis Generals, Hisenda, Recursos Humans, Règim Intern i Informàtica, per Albert Portús; Seguretat i Mobilitat, per Marc Fontserè; Serveis a la Persona, per Núria Güell; Promoció Econòmica, per Manel Romans; i Estratègia i Planificació, amb Santi Vivet al front.

Pel que fa a les regidories, Santi Vivet assumeix Estratègia i planificació, a més de Comunicació; Manel Romans, Recursos Humans, Promoció Econòmica, Medi Ambient i Recursos Humans de l’Àrea de Seguretat i Mobilitat; Albert Portús, Hisenda, Secretaria, Informàtica i Règim Intern; Núria Güell, Cultura i Participació Ciutadana; Tamen Francolí, Benestar Social i Polítiques d’Igualtat; Conce Villena, Esports; Jordi Rosell Salut Pública, Joventut i Infància i Comerç i Turisme; David Forcada gestionarà Urbanisme, Obres i Serveis; i Marc Fontserè, Seguretat Ciutadana i Mobilitat, a més d’Ensenyament.

El ple també va aprovar la designació dels tinents d’alcalde que, juntament amb l’alcalde, integren la junta de govern local: Manel Romans serà el primer tinent d’alcalde, Albert Portús el segon, David Forcada el tercer, Núria Güell la quarta i Marc Fontserè el cinquè.

Pel que fa a la junta de portaveus ha quedat integrada per l’alcalde Santi Vivet, Manel Romans Sànchez (CiU), Jordi Casals (ERC-Junts per Torelló-AM), Francesc Manrique (CUP), David Forcada (FEM Torelló - E.I.O.) i Francesc Rivera (PSC).

En un altre punt de l’ordre del dia, es van debatre les indemnitzacions i retribucions als regidors dels grups municipals. La proposta manté les mateixes quantitats que la passada legislatura. D’aquesta manera, l’alcalde, Santi Vivet, tindrà una dedicació parcial del 80% de la jornada i percebrà 14 pagues, amb una retribució bruta anual de 36.083 euros. Els tinents d’alcalde i caps d’Àrea tindran una dedicació mínima de 10 hores setmanals, per la qual percebran 11.400 euros bruts a l’any. Els tres regidors restants de l’equip de govern, com a regidors delegats, tindran una retribució bruta de 10.200 euros anuals, per una dedicació de 10 hores setmanals.

Els altres membres de la corporació que no tenen dedicació parcial, percebran per assistència als plens 108,99 euros; i per assistència a comissions informatives i junta de portaveus 69,36 euros. Els grups polítics municipals rebran una aportació econòmica mensual, per a despeses realitzades en l’exercici de les seves funcions, de 24,77 euros per cada regidor electe i mes; i 99,09 euros per cada grup municipal.

Aquest punt va prosperar amb els vots a favor de l’equip de govern de CiU i Fem Torelló, els vots en contra d’ERC i CUP i l’abstenció del PSC. "No estem en contra les retribucions, però tal com proposàvem al programa, segons una dedicació real", va afirmar el portaveu d'ERC-JpT, Jordi Casals.

Per altre cantó, el consistori va decidir que el ple de la corporació es reunirà, amb caràcter ordinari, l’últim dilluns no festiu de cada mes, a les 7 de la tarda, a la sala de plens o espai que s’habiliti a l’efecte, i amb caràcter extraordinari sempre que sigui necessari.

Al ple també es van decidir els representants de l'Ajuntament a les entitats i organismes en què participa.
 

Acord íntegre de govern signat entre CiU i Fem Torelló

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona



 
Arxivat a