L'Aplec comarcal d'Osona a Sant Pere de Torelló reuneix 500 persones

A l’acte es va retre homenatge al compositor Carles Santiago

Redacció Osona.com
07 de juliol del 2015
Actualitzat a les 17:20h
L'aplec, a Sant Pere de Torelló
L'aplec, a Sant Pere de Torelló | G. Castells

La novena edició de l'Aplec comarcal d'Osona es va celebrar a Sant Pere de Torelló, el passat diumenge, 5 de juliol. Enguany, la trobada sardanista va reunir les cobles Ciutat de Girona, Principal de Llobregat i Jovenívola de Sabadell. A més, es va aprofitar per retre un homenatge a la llarga trajectòria del compositor Carles Santiago.

L'objectiu d'aquests aplecs és gaudir dels diversos espais d'Osona mentre s'escolta i es ballen sardanes. “És una bona manera de demostrar que la identitat i la cultura de Catalunya tenen arrels fortes amb tradicions i símbols ben marcats”, segons Elisabet Ferreres, consellera delegada de Cultura del Consell Comarcal d'Osona.

El matí va engegar amb una petita cercavila de gegants, amb les colles de Sant Vicenç de Torelló, Torelló, Sant Feliu Sasserra i Sant Pere de Torelló. Els gegants van sortir de la plaça Monmany per anar a l’Ajuntament on van recollir l’estendard que durant un any ha presidit l’entrada de l’Ajuntament. Després es va portar a la plaça Monmany, on les colles van finalitzar la seva cercavila i van esmorzar juntes. La segona activitat del programa eren els diferents balls protagonitzats pels Dansaires de la Vall del Ges, grup de Castellar del Vallès, els Dansaires de Sant Feliu Sasserra i els de Viladrau. L’onada de calor va fer però que hi hagués un canvi d’emplaçament i no es van fer a la plaça Monmany sinó a la zona de La Riera, en l’espai adequat ja per a l’aplec de la tarda.

A dos quarts d’1 del migdia es va iniciar la primera audició de sardanes protagonitzada per la Ciutat de Girona i a les 2 es va fer el dinar de germanor amb 150 persones.

A la tarda, a dos quarts de 5, la zona de La Riera es va començar a omplir de gent de totes les comarques de Catalunya per seguir l’aplec. Prop de 500 persones van passar més de tres hores escoltant les diferents cobles.

Abans d’acabar, homenatge al compositor Carles Santiago, autor de la sardana que es va estrenar en el mateix aplec -“Camí de Bellmunt”- i benvinguda del president del Consell Comarcal, Joan Roca, que va rebre de mans de l’alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, el relleu de l’aplec i l’estendard, ja que l’any vinent, i per celebrar el 10è aniversari, serà un cop més el Consell Comarcal qui es farà càrrec de l’organització de l’esdeveniment.

L’audició va finalitzar a dos quarts de 9 del vespre, amb una molt bona valoració per part dels organitzadors i amfitrions d’aquest any, l’Agrupació Sardanista de Sant Pere de Torelló i el mateix Ajuntament.
 

Programa d'actes

 

Aplec comarcal d'Osona a Sant Pere de Torelló Foto: Griselda Castells