La festa major de Vic viu un tòrrid cap de setmana carregat d'actes populars

Programa atapeït de propostes, amb els actes institucionals de Sant Miquel, cultura popular, el correfoc, la Gimcana Guarra, la cronoescalada del carrer Sant Miquel i els concerts de l’Orquestra Selvatana i la Troba Kung-Fu

Balls populars a la plaça de la Catedral de Vic
Balls populars a la plaça de la Catedral de Vic | José M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
06 de juliol del 2015
Actualitzat a les 18:18h

L'àliga, ballant a la diada de Sant Miquel. Foto: José M. Gutiérrez


Després d’un primer cap de setmana marcat per la popular Crida i la Xurriacada, la festa major de Vic ha tornat amb les activitats més institucionals, a la diada de Sant Miquel (5 de juliol), que enguany s’esqueia en diumenge. Els actes, sota un sol d'infart i amb totes les autoritats al complet, va arrencar a les 11 del matí, quan tota la comitiva, formada pels guàrdies de gala, els caps de llúpia, els grallers i timbalers de Vic, el bou, la mulassa, els Sagals, els cavallers de Vic, els grallers del carrer de la Riera, els gegants petits, els gegants pubills, els gegants de Vic, la cobla, l’àliga, campanille, basílica, penó i borles, relíquia (ciris), la imatge de Sant Miquel, banda, banderes de la ciutat i heralds, els macers, el consistori infantil i la corporació municipal, van baixar pel carrer Sant Miquel fins arribar a la catedral, on es va fer l’ofici de festa major. Una vegada acabat l’ofici, a la 1 del migdia aproximadament, tot el públic assistent va poder veure una demostració de danses tradicionals a la plaça de la Catedral.

 

Cronoescalada ciclista al carrer Sant Miquel Foto: José M. Gutiérrez

Com a aperitiu, el passat dijous es va celebrar un multitudinari Birranostrum, la cercavila alcohòlico-festiva que recorre els carrers del nucli antic. Entre els actes d’aquest divendres, 3 de juliol, destacava una fira gastronòmica, la Xurriacada infantil, el ball de gralles i les Barrakes, a més de la cronoescalada festiva amb bicicleta pel carrer de Sant Miquel, que any rere any agafa més volada i que enguany va comptar amb una quarantena de participants. Del programa de dissabte, sobresortia la Gimcana Guarra i el pilar caminat dels Sagals d’Osona. El concert de la Troba Kung-Fu i les Barrakes van posar el punt i final a la vetllada.

El diumenge, a part dels actes institucionals, els vigatans van gaudir del correfoc, el concert de l’Orquestra Selvatana i balls de salsa i bachata.

Els actes de la festa major s’allargaran fins al proper diumenge, 12 de juliol.
 

Recull de galeries de fotos de la festa major de Vic

Programa de la festa major (PDF)
 

Gimcana guarra. Foto: Víctor Castelo

 

Els balls a la plaça de la Catedral. Foto: José M. Gutiérrez
 

Una partitura musical, en els balls dels caps de llúpia. Foto: Josep M. Montaner