La bogeria del Birranostrum sacseja la tranquil·litat del nucli antic de Vic

Prop d’un miler de joves participen a la cercavila alcohòlico-festiva, cada cop més arrelada a la programació paral·lela de la festa major

Redacció Osona.com
03 de juliol del 2015
Actualitzat a les 10:36h
El Birranostrum, aquest dijous
El Birranostrum, aquest dijous | José M. Gutiérrez

El Birranostrum, la gran cercavila-alcohòlico festiva que se celebra de manera paral·lela a la festa major de Vic, va tornar a concentrar centenars de joves, gairebé un miler, segons algunes fonts. La multitudinària cercavila va recórrer els carrers del nucli antic, tot aturant-se en diversos punts (la majoria esglésies) per compartir cervesa, música i bon humor.

 

El Birranostrum, aquest dijous. Foto: José M. Gutiérrez

Enguany, el Birranostrum ha canviat lleugerament el format i el recorregut. La comitiva va sortir als volts de les vuit del vespre de la plaça Abat Oliba i va finalitzar unes hores més tard el trajecte a la plaça Gaudi, després de travessar per llocs tan emblemàtics com el Temple Romà o el carrer Sant Miquel.

La festa es va iniciar amb un original torneig medieval, on el cavaller Birranostrum va derrotar el seu enemic, la qual cosa va permetre l’inici de la gresca. A partir de llavors, va esclatar la bogeria als tranquils carrers del centre de la ciutat.

La cercavila alcohòlico-festiva està convocada cada any per unes enigmàtiques Verges de la Ce Disset.
 

Recull de galeries de fotos de la festa major de Vic

Programa de la festa major (PDF)
 

El Birranostrum, aquest dijous. Foto: José M. Gutiérrez
 

El Birranostrum, aquest dijous. Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a