Vuit municipis osonencs pengen la bandera multicolor de l'orgull gai

Taradell i Granollers, en canvi, rebutgen la petició de Talcomsom

L'Ajuntament de Prats
L'Ajuntament de Prats | Ajuntament de Prats de Lluçanès
Erik Marin
03 de juliol del 2015
Actualitzat el 05 de juliol a les 12:27h
Cada vegada són més els ajuntaments que s'adhereixen a penjar la bandera de l'arc de Sant Martí als seus balcons, el 28 de juny, en commemoració del Dia de l'orgull gai i a la revolta d'Stonewall. Aquesta bandera, també anomenada de la llibertat, s'utilitza com a símbol del moviment lesbià, gai, trans, bisexual i intersexual (LGTBI) des de finals dels anys setanta i representa la diversitat sexual dels ciutadans de tot el món a través dels diferents colors.

Talcomsom, l'associació de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals d'Osona, treballa diàriament amb les administracions locals i comarcals per tal de promoure aquesta acció. En aquesta ocasió, va instar els ajuntaments de Vic, Manlleu, Torelló, Olot, Moià, Prats de Lluçanes, Sant Pere de Torelló, Folgueroles, Sant Hipòlit de Voltregà, Les Masies de Voltregà, Castellterçol, Solsona, Granollers i Taradell a penjar la bandera. Tot ells la van penjar, menys Granollers i Taradell, que s'hi van negar. Durant els pròxims anys, l'associació Talcomsom intentarà aconseguir que aquests dos ajuntaments participin en aquesta iniciativa.

Per primera vegada a la història, Talcomsom va aconseguir que la bandera multicolor onegés a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès. Isaac Peraire, l'alcalde, va explicar que l’acció s’havia portat a terme per donar suport al col·lectiu LGTBI, per l'amor lliure, per les polítiques d'igualtat i llibertat.

Cal destacar que enguany l'associació Talcomsom treballa intensament per concretar plans locals contra l'homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia. D'aquesta forma es volen detectar les mancances i les especificitats de cada municipi per tal de garantir la igualtat i el benestar del col·lectiu LGTBIQ a la comarca d'Osona.

A més, s'ha posat en marxa a Osona el projecte “Osona, una comarca amb tots els colors”, coordinat pel Centre d'Estudis Interdisciplinaris de Gènere (CEIG) de la Universitat de Vic. Aquest projecte inclou una enquesta per concretar les mancances en matèria de diversitat afectivosexual perquè després es puguin elaborar plans locals que prevegin accions concretes d'atenció al col·lectiu.