Josep Rafús canvia l'Ajuntament de Vic per «Joc de Trons»

L’exregidor de CiU participa a Girona al multitudinari càsting per actuar d'extra a la popular sèrie | De moment, passa el primer tall

Redacció Osona.com
02 de juliol del 2015
Actualitzat el 05 de juliol a la 13:38h
Josep Rafús, a la cua del càsting de
Josep Rafús, a la cua del càsting de

Josep Rafús, a la cua del càsting de "Joc de Trons" a Girona.


El càsting per participar en la sisena temporada de "Joc de Trons", que es gravarà a Girona, ha provocat llargues cues, amb milers de persones que han volgut participar en les proves que es van allargar fins al passat dimarts. Segons Modexpor, l'empresa organitzadora, els que aconsegueixin ser extres hauran de tenir disponibilitat completa de temps entre el 3 i el 18 de setembre, que serà quan tindrà lloc el rodatge. També es prioritzarà aquells que viuen a la zona perquè les sessions de rodatge seran maratonianes. Els seleccionats cobraran 50 euros nets al dia.

Entre els participants al càsting, el passat dissabte, hi havia l’exregidor de CiU a l’Ajuntament de Vic, Josep Rafús. “Volia viure una experiència diferent, de primera mà, i conèixer com funciona el món del cinema i dels extres”, ha explicat a Osona.com. “I com que ara, laboralment m’ho puc permetre...”, bromeja.

Rafús, que no es va presentar a les eleccions municipals en aquesta legislatura, va adreçar-se al càsting tot sol i va estar quatre hores fent cua. Tot plegat, per una primera prova de cinc minuts, on es van descartar la gent que portés tatuatges, qui no visqués a menys de 30 quilòmetres de Girona (en el cas de Vic, Rafús va reduir un xic la distància, en una petita mentida piadosa), junt amb alguns altres detalls menors que van tenir en compte els organitzadors del càsting. El vigatà va passar aquest primer tall i va ser convocat a una altra prova per a la tarda.

En aquest segon tall, Rafús explica que li van fer tres fotografies, de perfil, de cara i de lluny, i li van fer omplir uns formularis, amb preguntes sobre les seves aficions, si tenia disponibilitat pels horaris o si parlava anglès, a més de dades físiques, com la talla de la roba o l’alçada.

Ara, els productors faran una darrera selecció. “Si en dues o tres setmanes no m’han trucat, vol dir que no m’han agafat”, apunta Rafús.
 

Josep Rafús ja està acostumat a disfressar-se. A la imatge, en una de les passades edicions del Mercat Medieval de Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a