Calldetenes estrena el seu primer pipicà

El vàter per a gossos està situat al polígon industrial

Redacció Osona.com
02 de juliol del 2015
Actualitzat el 03 de juliol a les 9:17h

El cartell del pipicà de Calldetenes. Foto: Ajuntament de Calldetenes


Paral·lelament a l’ordenança reguladora de convivència i civisme aprovada per unanimitat el mes de febrer, l’Ajuntament de Calldetenes ha construït una zona de pipicà al passatge Canigó del polígon industrial de Calldetenes. El nou equipament municipal és un vàter a la via pública per a les mascotes canines que ha d’ajudar a millorar el civisme en aquest àmbit, segons fonts municipals.

 

Cartell de sensibilització del pipican. Foto: Ajuntament de Calldetenes

El pipicà ja està operatiu i en poden fer ús totes les persones que passegin les seves mascotes per Calldetenes. L’equipament ha estat unes setmanes en període de proves i, després de millorar el terreny per evitar l’embassament de l’aigua de pluja, es dóna per finalitzat. Dins de l’àrea habilitada per a gossos, les mascotes poden anar deslligades, a excepció dels animals potencialment perillosos. Així mateix, cal recollir els excrements fets dins de l’àrea i dipositar-los a les papereres habilitades, en cas contrari aquesta acció es pot convertir en sanció.

Amb la construcció del pipicà també s’ha desplegat una campanya de sensibilització, a través de materials gràfics i diverses accions informatives, per tal de que tothom tingui coneixement del nou equipament i de les normes cíviques lligades als excrements de les mascotes. La campanya de comunicació i sensibilització inclou el repartiment de cartells i pamflets, informacions al web municipal i a les xarxes socials i activitats a l’Escola Sant Marc, entre d’altres.

La construcció del pipicà s’ha portat a terme amb l’empresa social TAC Osona de l’Associació Sant Tomàs. D’altra banda, els participants del projecte del voluntariat ambiental d’aquest juliol a Calldetenes construiran un segon vàter per a gossos a la zona del Torrent de Sant Marc.

Entre les normes de la nova ordenança reguladora de convivència i civisme, hi ha la que obliga a recollir els excrements que els animals deixen per la zona urbanitzada del poble. No recollir-los suposa una infracció lleu que pot implicar una sanció de fins a 50 euros.
 

La zona del pipicà a Calldetenes. Foto: Ajuntament de Calldetenes