El petit comerç preveu les millors rebaixes després de la crisi

La campanya comença aquest dimecres 1 de juliol i durarà fins al 31 d'agost | A Vic, els descomptes inicials ja arriben al 50%

Les rebaixes han començat a Vic
Les rebaixes han començat a Vic | Adrià Costa
Redacció Osona.com
01 de juliol del 2015
Actualitzat a les 17:38h

Les rebaixes d'estiu comencen oficialment aquest dimecres. Foto: Adrià Costa


La campanya de rebaixes d'estiu ha començat oficialment aquest dimecres, 1 de juliol, i s'allargarà fins al 31 d'agost. En algunes poblacións, com Tona o Vic, ja es van avançar al cap de setmana passat, atès que la llei catalana que regula els horaris comercials està suspesa pel Tribunal Constitucional (TC) i, per tant, preval la normativa espanyola, que ho permet.

El petit comerç català està preparat per "les millors" rebaixes des de la crisi que va començar el 2008. Així ho ha explicat el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, que ha argumentat que l'augment del poder adquisitiu, la caiguda de l'atur i el repunt de la confiança dels consumidors són bons motius per ser optimistes.

La despesa mitja per persona superarà els 100 euros, i el sector estrella tornarà a ser, com és habitual, el de la moda i el calçat, amb descomptes de fins al 70%, tot i que també guanyarà protagonisme el sector de l'electrònica.

Bones sensacions a Vic

Pel que fa a Vic, el nivell de vendes també es preveu millor que el de l'any passat, segons una nota de Vic Comerç. A la capital d'Osona, les rebaixes es presentaran amb descomptes que poden arribar fins al 50% de sortida en molts establiments. Els comerciants coincideixen a l’hora de realitzar bons descomptes d’inici, ja que es preveu que l’afluència més gran de compradors es concentri en els primers 15 dies, com ja acostuma a ser habitual.

La temporada de primavera, segons Vic Comerç, ha anat bastant bé, on s’han donat millores d’entre un 5 i 10% en les vendes. En conseqüència, es preveu que se segueixi aquest bon ritme amb unes rebaixes que també s’entreveuen positives.

El diumenge passat, 28 de juny i festiu d’obertura local a Vic, hi va haver un seguiment desigual per part del sector. Tot i això, i la forta calor que va provocar que no massa gent sortís al carrer, la majoria de botigues van vendre a bon ritme durant tot el dia, la qual cosa va "compensar obrir en aquesta data tan inèdita”.

Vic Comerç vol aprofitar per recordar a tots els consumidors que és el seu dret i deure exigir conèixer el preu ordinari i el preu rebaixat, i demanar i guardar els tiquets de compra i els resguards de pagament amb targeta, ja que aquestes són les seves garanties per a la reclamació tant en períodes de rebaixes com fora d’ells.

Aquest diumenge 5 de juliol, habitual festiu d’obertura comercial per tot Catalunya, Vic romandrà tancat degut a la festa major, motiu pel qual es va decidir avançar la festivitat a aquest passat diumenge.
Arxivat a