L'Aplec comarcal d'Osona retrà homenatge al compositor Carles Santiago

La trobada sardanista es farà a Sant Pere de Torelló

Erik Marin
02 de juliol del 2015
Actualitzat a les 9:25h
La novena edició de l'Aplec comarcal d'Osona es realitzarà a Sant Pere de Torelló, el proper diumenge, 5 de juliol. Enguany, la trobada sardanista reunirà les cobles Ciutat de Girona, Principal de Llobregat i Jovenívola de Sabadell. A més, s'aprofitarà per retre un homenatge a la llarga trajectòria del compositor Carles Santiago.

L'objectiu d'aquests aplecs és gaudir dels diversos espais d'Osona mentre s'escolta i es ballen sardanes.  “És una bona manera de demostrar que la identitat i la cultura de Catalunya tenen arrels fortes amb tradicions i símbols ben marcats”, segons Elisabet Ferreres, consellera delegada de Cultura del Consell Comarcal d'Osona.

La jornada de diumenge es dividirà en dos grans blocs d'activitats. En primer lloc, a dos quarts de 10 del matí hi haurà una matinal a la plaça Montmany amb esmorzar popular, cercavila de gegants i una audició de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Girona. Hi participaran les colles geganteres de Sant Pere de Torelló, Torelló i Sant Feliu de Saserra. A més, inclourà el Ball del Ciri dels Dansaires de Viladrau, la dansa de Treure Ball de Sant Feliu Sasserra, el Ball de Gitanes de Castellar del Vallès i una actuació dels Dansaires del Ges. Llavors, es farà un dinar de germanor al pavelló municipal.

L'aplec començarà a dos quarts e 5 de la tarda a l'espai natural de la Riera. Actuaran les cobles Ciutat de Girona, Principal de Llobregat i Jovenívola de Sabadell. També s'aprofitarà per retre homenatge a Carles Santiago, compositor, cantautor i instrumentista de tible, tenora i acordió, que ha escrit més de 120 sardanes i ha format part de la cobla Ciutat de Cornellà durant 32 anys. A l'aplec sonaran diverses sardanes de l'autor i estrenarà “Camí de Bellmunt”.

Al acabar la jornada, es retornarà el testimoni per a l'organització de l'aplec al Consell Comarcal d'Osona. Coincidint amb el desè aniversari d'aquesta activitat, l'any que ve tornarà a Sant Pere de Casserres on es va celebrar la primera edició l'any 2007.
 

Programa d'actes