CiU tria els independents per formar govern a Torelló

Els convergents i els dos exregidors socialistes David Forcada i Marc Fontserè sumaran nou dels 17 regidors del consistori | Els detalls de l’acord s’explicaran dijous en una roda de premsa

Redacció Osona.com
30 de juny del 2015
Actualitzat el 02 de juliol a les 18:05h

Santi Vivet. Foto: Adrià Costa


No hi ha hagut sorpreses. CiU i l’Entesa dels Independents d’Osona (EIO) formaran govern a Torelló. Amb el pacte, les dues formacions polítiques tindran majoria absoluta al consistori, amb nou dels 17 regidors (7 de CiU i 2 d’EIO). Els independents són una escissió del PSC de la passada legislatura al consistori torellonenc. Els dos regidors que han entrat, David Forcada i Marc Fontserè, ja estaven a l’Ajuntament.

Els dos partits han convocat una roda de premsa per al proper dijous, 2 de juliol, a les 12 del migdia a Can Parrella, per tal d’informar sobre els detalls d’aquest acord i l’organigrama polític i el cartipàs que se’n derivarà. Hi assistiran l’alcalde de Torelló, Santi Vivet (CiU), i el portaveu d’EIO, David Forcada.

 

David Forcada. Foto: Adrià Costa

D’aquesta manera, es compleixen els desitjos de Santi Vivet, que ja va anunciar fa unes setmanes que volia trobar una parella estable de cara a la legislatura i, a ser possible, abans de la confecció del cartipàs municipal. Tot apuntava que la formació escollida seria EIO, més després que els dos regidors indepedents ja van votar a favor de Vivet en la seva investidura com a alcalde.

A l’oposició hi restaran ERC, amb tres regidors i que havia compartit les tasques de govern amb CiU al darrer tram de la passada legislatura; la CUP-PA-SP, liderada per Francesc Manrique, que ha irromput a l'Ajuntament amb tres regidors; i el PSC amb dos edils.
 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona


Arxivat a