El ple del cartipàs de Manlleu supera el tràmit i s'aproven els sous dels regidors

CiU i la CUP critiquen la decisió de Maite Gallifa de passar a ser regidora no adscrita

Roger Font
30 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:50h
El ple de l'Ajuntament de Manlleu, aquest dilluns
El ple de l'Ajuntament de Manlleu, aquest dilluns | Adrià Costa

Ple extraordinari de l'Ajuntament de Manlleu, aquest dilluns. Foto: Adrià Costa


El ple extraordinari del cartipàs a l'Ajuntament de Manlleu que es va celebrar aquest dilluns a la tarda va superar el tràmit i els regidors de l'equip de govern ja coneixen quina serà la remuneració econòmica que tindran per als propers quatre anys.

Així, hi haurà dues dedicacions completes, la de l'alcalde, Àlex Garrido, que percebrà 44.320 euros distribuïts en dotze pagues i la de la regidora de Seguretat Ciutadana, Carme Trillas, que tindrà un sou de 33.476 euros. Més enllà, el primer tinent d'alcalde, Enric Vilaregut, tindrà una dedicació del 75%, el que suposen 28 hores setmanals, remunerada amb 31.282 euros.

La membre de MES, Dolors Collell, i els regidors Eudald Sellarès i Maica Bassas, tindran una dedicació del 33% i 11.200 euros anuals. Per la seva banda, el sou de Maria Josep Palomar, regidora de Noves Tecnologies, serà de 9.592 euros, per una dedicació del 29% d'hores setmanals. Per últim, destacar que la regidora d'Hisenda i quarta tinent d'alcalde, Marta Alsina, només cobrarà per assistència al ple, a la junta de govern i a les comissions informatives.

Aquest punt, que va ser el sisè de l'orde del dia, va ser votat en contra per la CUP i CiU i a favor per la resta de forces, inclosa la regidora no adscrita, Maite Gallifa. Cal afegir que per assistència al ple, tots els regidors del consistori percebran 225 euros i a la junta de govern i les comissions informatives 90 euros.

Maite Gallifa, regidora no adscrita

Un dels punts calents era veure la reacció dels partits davant la decisió de Maite Gallifa d'abandonar el grup de CiU i passar a ser regidora no adscrita. En la constitució dels grups polítics, la secretària va informar que Maite Gallifa, que s'havia presentat a les eleccions sota les sigles de CiU, no entrava a formar part d'aquest grup.

 

Maite Gallifa, al ple d'aquest dilluns. Foto: Adrià Costa

Només hi va haver dues reaccions a aquesta decisió. Per una banda, la CUP va considerar que "renunciar a les sigles i a un programa sense deixar l'acta no ens sembla una actitud coherent ni ètica". Pel seu número 2, Ismael Dot, "no és res personal, nosaltres som crítics", per acabar demanant-li "que doni explicacions públiques sobre què ha passat. Seria un acte de transparència".

Pels membres del ja expartit de Gallifa, Benjamí Nieto es va mostrar "decebut perquè pensàvem que els cinc podríem portar la veu dels nostres simpatitzants". "Perdem un edil i estem decebuts", va afegir. Durant la seva intervenció també va tenir paraules per ERC: "Esperem que no sigui culpa del govern actual". Per últim, "demanaríem per responsabilitat que deixés l'acta de regidor", va apuntar el número 1 de CiU.

Tot i interpel·lar-la, Maite Gallifa no va donar cap tipus d'explicació i es va limitar a apuntar: "Deixo CiU i passo a ser regidora no adscrita i no tinc cap més comentari a fer".

La resta de punts, aprovats sense sotracs

La resta de punts que havia d'aprovar el ple extraordinari d'aquest dilluns van passar el tràmit sense massa sotracs. Els plens de la corporació se celebraran el penúltim dimarts de cada mes a les vuit del vespre, exceptuant el mes d'agost. La composició de les comissions informatives va rebre els vots a favor d'ERC, MES, PSC i regidora no adscrita, l'abstenció de la CUP i el vot en contra de CIU.

La designació dels membres corporatius a òrgans col·legiats i institucions de les que forma part l'Ajuntament va ser superat amb la unanimitat de tots els partits. El setè punt, la delegació de competències del ple a la Junta de Govern Local i a l'alcaldia, va ser aprovat amb els vots de totes les forces exceptuant el de la CUP, que es va abstenir.
 

Albert Generó i Ismael Dot. Foto: Adrià Costa

 

Antoni Poyato, Alex López i Marta Moreta. Foto: Adrià Costa

 

Ramon Soldevila i Benjamí Nieto. Foto: Adrià Costa

Arxivat a