El grup municipal de CiU a Manlleu es trenca abans de començar la legislatura

Maite Gallifa es dóna de baixa de CDC i passa a ser regidora no adscrita

per Pere Pratdesaba , 29 de juny de 2015 a les 16:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

D’esquerra a dreta: Ramon Soldevila, Maite Gallifa, Benjamí Nieto, Isabel Casadevall i Miquel Gay, els cinc regidors dE CiU a l'Ajuntament de Manlleu. Foto: CiU Manlleu


La regidora de CiU a Manlleu Maite Gallifa, que anava de número 3 a la candidatura, ha decidit no formar part del grup municipal i en el ple d’aquest dilluns, 29 de juny, el primer de la legislatura, farà efectiva la seva renúncia i passarà a ser regidora no adscrita. Gallifa, en declaracions a Osona.com, s’ha limitat a dir que s’havia donat de baixa com a militant de CDC i no ha volgut donar cap explicació, tot i que ha assegurat que molta gent que l’havia votada està d’acord amb la seva decisió i que ha rebut el seu suport.


D’aquesta manera, el grup municipal de CiU passarà a tenir només quatre dels 21 regidors del consistori. Un moviment que, de manera indirecta, reforça la minoria de l’equip de govern –ERC i MES- que només en sumen vuit. La resta de l’Ajuntament està format pels quatre regidors de la CUP, els tres del PSC i un d’ICV-EUiA.

Benjamí Nieto, cap de llista i portaveu del grup municipal de CiU, ha qualificat la deserció de Gallifa com a “decepcionant” perquè afecta “un projecte de 21 persones” que havien votat els ciutadans de Manlleu i li ha demanat que presenti la dimissió i doni pas al següent de la candidatura. “El seu objectiu era entrar al govern, i com que no hem aconseguit, ara s’ha passat a regidora no adscrita, perquè ho podria tenir més fàcil”, en clara al·lusió a la possibilitat que Gallifa, ERC i MES arribessin a algun tipus d’acord. De fet, Nieto, en declaracions en aquest diari, ha insinuat que l’alcalde Àlex Garrido (ERC) hauria promès alguns càrrecs a regidors de CiU, per sota mà, sense parlar-ne amb ell.


Garrido ha declarat que tot això és fals i que no ha ofert cap àrea de govern a cap regidor de CiU. “Es tracta d’una simple decisió per discrepàncies internes a dins del partit, res més”, ha assegurat.

Gallifa era l’única regidora de CiU amb experiència a l’Ajuntament, càrrec que va assumir en la darrera legislatura. En aquest període ja va viure la divisió interna del grup municipal, una part de la qual estava enfrontada amb la secció local del partit, liderada per Josep Pujadas. Gallifa sempre es va mantenir fidel al partit. Com a anècdota, cal dir que en la foto de família del dia de la investidura del nou Ajuntament de Manlleu, Gallifa no hi apareix.

 

Participació