El Festus de Torelló passa amb nota la seva majoria d'edat

La 18a edició del festival presenta més de 25 propostes artístiques, en formats diversos, com la música, el teatre, la dansa, el circ, les arts visuals o les instal·lacions

Redacció Osona.com
29 de juny del 2015
Actualitzat el 30 de juny a les 10:09h
La Cia. Estampades, el passat divendres al Festus
La Cia. Estampades, el passat divendres al Festus | Josep M. Espaulella
La Cia. Estampades, el passat divendres al Festus. Foto: Josep M. Espaulella

El Festus-Festival d’Arts al Carrer de Torelló ha tancat amb nota la seva majoria d'edat, la 18a edició, que s'ha celebrat aquest cap de setmana. L'afluència de públic ha estat notable, sensiblament més alta que en anteriors edicions, sobretot la nit de divendres. El temps, amb força calor i ni una gota de pluja, ha acompanyat.

El Festus, com ja és habitual, ha tornat a apostar decididament per una oferta multidisciplinària, amb propostes singulars i noves òptiques sobre les diferents manifestacions artístiques. Així, durant aquests tres dies, del 25 al 27 de juny, s'han pogut veure al centre de Torelló més de 25 propostes artístiques, moltes de les quals  prioritzaven els nous llenguates i que eren de nova creació, dins d'àmbits com la música, el teatre, la dansa, el circ o les arts visuals, que han tingut una gran acollida.

De la programació, destaquen espectacles dels gèneres més diversos. Així, s’hi ha pogut trobar Xavi Lozano, amb instruments musicals fets amb qualsevol cosa; el concert d’Astrio; la dansa-circ de Joan Català; el teatre de la Cia Co.labse; la dansa de Lali Ayguadé o Bandart; les instal·lacions de Playmid o Xevi Bayona; la música de The Seihos o The Saurs; o la projecció del taller de màpping amb scratch a la façana de la Casa de la Vila. I la presència torellonenca amb Pësh, proposta de Santi Carcasona; o el Col·lectiu The Hand, format per Gerard Llimona, Raül Serra, Edgar Rodríguez i Jordi Romero. Tot plegat, en espais tan diversos com el pati de Can Parrella, els jardins Vicenç Pujol, la plaça Vella, la plaça Nova, la plaça de la Vila, la plaça Jacint Verdaguer, o la plaça Mossèn Fortià Solà.

A banda de tallers i activitats complementàries, totes aquestes propostes es completen amb l’Off Festus, programació paral·lela a l’oficial a iniciativa d’entitats, comerços, bars o sales de Torelló; o el FesFira, en el marc del qual diversos creadors (pintura, disseny, joieria, fotografia, artesania...) s’instal·len a la plaça Nova.
 

Programa del Festus 2015

Recull de galeries de fotos del Festus de Torelló

Més informació, al web del festival


Espectacle infatil als Jardins Vicenç Pujol, Festus 2015. Foto: Albert Alemany

 

El músic antifolk The Missing Leech, aquest dijous a Torelló Foto: Albert Alemany

El músic antifolk The Missing Leech, aquest dijous a Torelló. Foto: Albert Alemany

Arxivat a