Les tres colles de la popular Crida s'esbatussen a la festa major de Vic

La multitudinària celebració marca l’inici de la gresca i la xerinola a la ciutat | Aquest diumenge, el programa continua amb un altre plat fort, la Xurriacada

Redacció Osona.com
28 de juny del 2015
Actualitzat el 29 de juny a les 8:22h
Batalla entre els verds i els vermells
Batalla entre els verds i els vermells | J.M. Gutiérrez

La multitudinària Crida ha marcat aquest dissabte, 27 de juny, el veritable inici de la festa major de Vic, que s’allargarà fins al 12 de juliol. Molta calor, molts participants i molta gent de públic, que han tornat a donar un caire més popular que mai a la celebració.

Les tres colles -Verds, Vermells i Negres- han arrencat des dels seus respectius barris, a les set de la tarda, en una comitiva que comptava amb la presència de xarangues, caps de llúpia i Cridaires. Les cercaviles de les colles s’han adreçat als carrers cèntrics on s’han trobat i on han lliurat algunes batalles èpiques entre elles, a llocs com el Portalet o la plaça Major. Segons els organitzadors, el resultat de les escomeses ha estat d’un empat tècnic.

 

La colla dels Verds, acompanyada de música Foto: J.M. Gutiérrez

Les colles han arribat a la plaça de la Catedral a les nou passades de la nit. Allà, els participants han pogut gaudir d’un sopar popular. La festa s’ha acabat amb un concert de xarangues, la Crida, a càrrec de Ventall Teatre, i els Raggatunning, que han tancat la celebració amb un concert de música.

La Xurriacada, nova cita

Els plats forts de la festa major no s’aturen. Aquest diumenge, 28 de juny, a partir de les set de la tarda, serà el torn de la Xurriacada, una cercavila festiva on gegants, caps de llúpia, bestiari, grallers i diverses figures de la nostra cultura popular i tradicional desfilen pels carrers de la ciutat. Abans, es portarà a terme la presentació dels nous vestits dels Gegants de Vic. També s'estrenarà la nova figura infantil.

Durant el cap de setmana la festa major, s’estan celebrant altres actes destactas, com el 2n Torneig Internacional de Patinatge Artístic “Ciutat de Vic” 2015, el concert que farà Julie Doiron a la plaça del Carbó, a partir de les 19.00 hores, el diumenge, o el concert d'havaneres que es durà a terme tres hores més tard a la plaça Gaudí.
 

Recull de galeries de fotos de la festa major de Vic

Programa de la festa major (PDF)
 

La colla dels Negres, iniciant un atac. Foto: J.M. Gutiérrez

Arxivat a