Vila d'Abadal s'apunta a la plataforma sobiranista d'Unió

Hereus UDC 1931 arrenca amb l'objectiu de donar suport al "projecte transversal" d'Artur Mas

Pep Martí
25 de juny del 2015
Actualitzat a les 15:58h
Els sobiranistes d'Unió s'han organitzat a l'entorn de la plataforma Hereus UDC 1931. Ha arrencat formada per 200 militants i exmilitants, entre els quals una dotzena d'alcaldes i Josep Maria Vila d'Abadal, president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i fins ara alcalde de Vic. Vila d'Abadal és l'únic dirigent osonenc que, fins ara, s'hi ha adherit.

Hereus UDC 1931 l'han presentat aquest matí al Col·legi de Periodistes quatre de les cares visibles dels sobiranistes: Antoni Castellà, Núria de Gispert, Joan Rigol i Mercè Jou. La plataforma neix amb un objectiu clar: agrupar el màxim de persones de l'entorn del partit que vulguin donar suport al projecte polític d'Artur Mas.

Núria de Gispert, presidenta del Parlament, ha mantingut el to bel·ligerant de la campanya de la consulta interna. “Ara ja entenem la pregunta. Això estava dissenyat des de fa temps. No crec que volguessin ni el 9-N, ni el dret a decidir. Son ells els qui han enganyat”, ha assegurat. De fet, ha anat més enllà tot assegurant que “la direcció d'Unió vol dialogar amb Espanya, però no amb la meitat de la militància”.
 

Més informació, des de Nació Digital

Arxivat a