Mor el musicòleg Joan Bofill

El difunt vivia a Viladrau i tenia un vincle molt estret amb Centelles, on hi va cedir tot el seu fons

Toni Carrasco
25 de juny del 2015
Actualitzat el 26 de juny a la 13:23h
Gabriel Miralles i Joan Bofill, a l'estudi del musicòleg
Gabriel Miralles i Joan Bofill, a l'estudi del musicòleg | T. Carrasco
Gabriel Miralles i Joan Bofill, a l'estudi d'aquest darrer. Foto: Toni Carrasco

El musicòleg barceloní Joan Bofill i Soliguer, nét del poeta noucentista Guerau de Liost i fill del filòsof tomista Jaume Bofill i Bofill, va morir aquest dimarts, 23 de juny, a l’Hospital de la Santa Creu de Vic. La cerimònia fúnebre es va portar a terme aquest dimecres a la església de Viladrau, la població on residia vivia des de feia anys.

Bofill estava molt vinculat a Centelles, on fa un any i mig se li va retre un homenatge. El difunt va fer donació del seu fons musicològic, de gran valor històric, a la Societat Coral La Violeta d’aquesta població.
 

Qui era Joan Bofill i Soliguer?


------------------------------
CARTA DE COMIAT
Ens ha deixat l'amic, mestre i musicòleg Joan Bofill i Soliguer


Neix a Barcelona el 1947. Llicenciat en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona amb la tesi de llicenciatura "La problemàtica del tratado de institutione musica Boetcio" amb Magna Cum Laude el 1970, simultàniament cursa estudis de piano amb Jordi Torra i Mercè Roldós, instrument amb el qual obté el títol de professor el 1971. El 1967, becat, es desplaça nou anys a Alemanya on va cursar els seus estudis de musicologia, doctorant-se a la Universitat de Barcelona amb la tesi "La construcció intervàlica en la música tardana per a piano i de cambra" de L. V. Beethoben, el 1990, amb Magna Cum Laude.

Amb voluntat de servei el 2013, ja amb un avançat parkinson, cedeix tota la seva biblioteca a qui vulgui fer-ne ús. Així va néixer el Fons Musicològic Joan Bofill i Soliguer, dipositat a la Societat Coral La Violeta de Centelles.

Tot i els seus estudis, coneixements, treballs d'incalculable valor, etc, tot es veu superat per la seva persona, entregat als altres, amb la voluntat d'ensenyar i transmetre tot el seu saber, sempre com el millor dels amics. Gràcies, Joan, per ser el nostre amic.


Amics i companys del Cor Cantus Firmus, Gabriel Miralles (director del cor) i Toni Carrasco


 
Arxivat a