Perafita converteix l'antiga carretera en un passeig

Salvador Esteve, president en funcions de la Diputació de Barcelona, inaugura la reforma

Erik Marin
23 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:06h

Inauguració de millores urbanes a Perafita. Foto: Marc Castellet / Diputació de Barcelona
 

Perafita va estrenar aquest passat diumenge, 21 de juny, les millores al passeig de Sant Agustí (l'antiga carretera que passava pel mig del poble) i a l'entorn de l'església de Sant Pere.

Pel que fa al passeig, la reforma ha consistit en construir 400 metres de vorera nova en el tram nord-oest i en la renovació d'un altre tram més proper al poble. S'han eixamplat els carrers i les voreres per tal de poder moure's còmodament pel terme municipal. De la mateixa forma, s'han millorat i completat els serveis d'aigua potable i de fibra òptica. També s'han construït dues petites rotondes per tal de fer disminuir la velocitat als vehicles en aquest tram.

A l'església de Sant Pere s'ha sanejat i rejuntat la paret que envolta la part més elevada de la plaça i s'han construït rampes d'accés a la porta de la façana sud. També s'ha aprofitat per instal·lar una nova canalització soterrada per tal de recollir les aigües que deixa la pluja.

Abans de la inauguració, Salvador Esteve, president en funcions de la Diputació de Barcelona, va ser rebut a l'Ajuntament. on va conèixer i saludar als nous membres del consistori i al diputat d'Esports en funcions, Josep Salom. Seguidament, va signar el llibre d'honor municipal.

Més tard, Ramon Casals, batlle del poble; Joan Roca, president del Consell Comarcal d'Osona; Salvador Esteve i Josep Salom van tallar les cintes inaugurals dels dos trams del passeig i van comprovar les millores realitzades a l'església de Sant Pere.

En el torn de paraules, Esteve va recordar que durant el seu mandat es va obrir una línia d'ajuts específica per a pobles de menys de 1.000 habitants, ja que, “es concerten les obres amb els ajuntaments perquè són ells els que saben el que necessiten”. Va afegir que “aquestes dues obres demostren el valor de la concertació local, l'eina amb què la Diputació garanteix una mateixa qualitat de vida a tot el territori”. Per la seva banda, Casals, va agrair a la Diputació tot el suport donat per la realització d'aquestes millores.