Com fer una coca de Sant Joan, pas a pas

Osona.com visita la pastisseria Masramon

Redacció
23 de juny del 2015
Actualitzat el 26 de juny a les 12:09h
Pere Masramon
Pere Masramon | Adrià Costa

Un dels ingredients bàsics de la tradicional revetlla de Sant Joan a Catalunya és la coca. La preferida pels consumidors continua sent la clàssica de brioix amb fruites i pinyons, seguida de la coca de llardons de full i la de pinyons farcida de crema. També tenen bona acceptació les coques amb diferents farciments, com el cabell d’àngel, tant de full com de brioix, i també les més originals, que cada vegada tenen més demanda, amb farciments variats, com la xocolata, la nata o les fruites naturals.

El Gremi de Pastisseria de Catalunya preveu vendre 1,6 milions de coques de Sant Joan fins a poc abans que comenci la revetlla d’aquí al 23 de juny. Es tracta de la mateixa quantitat que els darrers anys malgrat que s'espera un cert creixement de la despesa de les famílies, entre 20 i 60 euros.

Un equip d'Osona.com s’ha desplaçat a la pastisseria Masramon de Vic, a la rambla de Sant Domènec, per enregistrar un vídeo de l’elaboració de les coques i, de passada, fer-ne una petita degustació. Per anar obrint boca, us deixem amb les imatges, on Pere Masramon explica la màgica recepta de les coques de crema i de fruites. Per si algú s’atreveix...

Pere Masramon ens ensenya com preparar la coca de Sant Joan. Foto: Adrià Costa