La residència universitària de la UVic obrirà les portes el proper setembre

L’equipament serà l'allotjament més gran d'Osona, amb 380 places, i també estarà obert al públic en general | La iniciativa és fruit de la col·laboració entre el sector privat i la universitat

Redacció Osona.com
21 de juny del 2015
Actualitzat el 25 de juny a les 17:21h
Simulació de la façana principal de la residència universitària
Simulació de la façana principal de la residència universitària | UVic-UCC

La UVic-UCC i la residència universitària RuVic han formalitzat un conveni de col·laboració a través del qual aquest nou equipament passa a ser un centre vinculat a la universitat. La RUVic, la residència del Campus UVic, estarà llesta al juliol i ja podrà acollir els primers residents el curs vinent, el 2015-2016, a partir del setembre, tal com ja va avançar Osona.com. Amb 242 habitacions -incloses cinc suites- i 380 places, la nova residència serà l'allotjament amb més capacitat de la comarca d'Osona.

La RUVic també estarà oberta al públic en general i s'hi podrà reservar una habitació per a una estada curta a la ciutat, com ara un cap de setmana. Es tracta d'un equipament privat i costejat totalment per l’empresa osonenca Sagitari que donarà resposta a una de les necessitats de la universitat i de la comarca: disposar d'un espai per als estudiants i també per a les persones que provenen d'altres ciutats o països i que participen en els actes que organitza el centre.

Amb aquest conveni, que han signat el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i el president de Sagitari, Joan Barceló, s’ha tancat un dels projectes més significatius de col·laboració entre la universitat i el sector privat. Per Barceló, la construcció de la residència és un projecte “molt plaent per la funció social que té” mentre que Montaña ha destacat els bons resultats d’aquesta “entesa entre el sector privat i la universitat”. 

La residència, que té forma de L, està ubicada al carrer Miquel Llor número 18, a prop de la zona del Nadal i a pocs metres de la UVic. Les 242 habitacions estan repartides pels cinc pisos de l'edifici i compten amb cuina office, bany, un llit, un escriptori, telèfon propi i wifi. A més, la RUVic ofereix una sèrie de serveis comuns, com ara wifi lliure a tot l'edifici, una aula d'informàtica, una biblioteca, una bugaderia autoservei, un bar, màquines de vending, una sala de jocs, un gimnàs, una sala de televisió i una recepció que atendrà els clients en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i que estarà operativa les 24 hores del dia. Tot el material i informació també serà quatrilingüe. Els residents tindran a la seva disposició altres serveis, com una fotocopiadora o la neteja de la seva habitació, tot i que aquest tipus d'accessoris seran opcionals.

Tots els espais comuns, que inclouen la sala d'estudi, la de televisió, la de jocs, la bugaderia, el bar i la cuina amb menjador, es trobaran a la planta baixa de l'edifici. La porta principal d'accés, que comunicarà amb un ampli vestíbul interior, està encarada al carrer Miquel Llor. Els cinc pisos superiors acolliran les 242 les habitacions, entre dobles, individuals i suites. Hi haurà dos tipus d'habitacions individuals i dobles: l'estàndard i la superior. La diferència entre una o l'altra seran els metres quadrats: les habitacions estàndard seran una mica més petites que les superiors, però els serveis seran els mateixos. A més, la RUVic oferirà anualment deu places becades en habitacions dobles per als estudiants de la UVic-UCC i facilitarà deu nits d'estada gratuïta a la universitat per allotjar-hi conferenciants o professorat visitant.
 

Presentació de la residència, amb Carme Sanmartí, Joan Barceló Carrió, Cristina Carrió, Jordi Montaña, Joan Barceló Homs i Montse Simon. Foto: UVic-UCC