Més de 400 persones d'Osona i el Ripollès pelegrinen a Lourdes

Els pelegrins comproven amb satisfacció el resultat final de la reforma de l’espai de la gruta

Redacció Osona.com
21 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:49h
Els pelegrins osonencs, a Lourdes
Els pelegrins osonencs, a Lourdes | David Aragüete

Foto de família a Lourdes, amb els pelegrins. Foto: David Aragüete/Hospitalitat de Vic


Les Hospitalitats de Vic i Solsona han organitzat un nou pelegrinatge a Lourdes, que enguany arribava a la seva 48a edició, del 13 al 17 de juny. Hi van participar un total de 772 persones, de les quals 412 eren d'Osona i el Ripollès, que representa un augment en comparació amb l'any anterior (385). Tot i que el temps no va acompanyar massa, les activitats programades es van poder realitzar amb normalitat.

Els pelegrins van poder veure com havia quedat el nou espai de la gruta de Lourdes, després de la reforma feta pel santuari. “En general, tothom en va quedar molt content i li va agradar tal i com l'havien deixat, amb el terra nou, la disposició de la gent que fa que se sentin més propers i més recollits, etc...”, explica l’Hospitalitat en una nota.

 

48è Pelegrinatge a Lourdes Foto: David Aragüete/Hospitalitat de Vic

Aquest any, l’expedició ha incorporat un nou grup: Els Menuts. Es tracta d’un grup de nens i nenes fins a 6 anys que va gaudir del pelegrinatge participant en algunes de les seves activitats. També se’ls va preparar alguna proposta específica, com per exemple una excursió en el trenet turístic de Lourdes.

La propera activitat de l’Hospitalitat seran les colònies d’Alpens, amb persones grans i gent amb discapacitat, que es portaran a terme entre el 2 i el 8 d'agost.
 

Recull de fotos del pelegrinatge, des de l'any 2009

 Més informació, al web de l'Hospitalitat

Crònica i fotos d’un pelegrinatge osonenc a Lourdes l’any 1988  

 

48è Pelegrinatge a Lourdes. Foto: David Aragüete/Hospitalitat de Vic

Documents