Ramon Miravitllas: «El llenguatge està pensat per fer bones les coses que no ho són»

El periodista i professor de la UVic-UCC presenta el seu llibre al Temple Romà de Vic

Ramon Miravitllas i Manuel Milián, a Vic
Ramon Miravitllas i Manuel Milián, a Vic | J.M. Gutiérrez
Laura Alberch
19 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:13h

Xavier Ginesta, Ramon Miravitllas, Manuel Milián i Montse Ayats al Temple Romà de Vic. Foto: J.M. Gutiérrez


El periodista i professor de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Ramon Miravitllas, va presentar ahir dijous, 18 de juny, el seu últim llibre "Els homes i les dones que tenien por del micro" al Temple Romà de Vic. L'obra ha estat editada per Eumo Editorial i mostra diverses estratègies i consells pràctics per perdre la por a parlar en públic, a partir de diferents exemples de professionals de la comunicació, la política i tertulians.

L'acte va comptar amb la presència de l'editora, Montse Ayats, el periodista i professor de la UVic-UCC, Xavier Ginesta, i l'exdiputat i periodista, Manuel Milián, qui va destacar que cal tenir un estil propi per comunicar i crear un discurs coherent i consistent. En aquest sentit, Milián va assegurar que alguns polítics "construeixen els discursos des de l'oportunisme" i que si no tenim lideratges polítics és "perquè no hi ha persones que vagin a contracorrent". 

Després de 45 anys exercint com a periodista, Miravitllas va assegurar que aquest llibre pot ser "un bon amic per tornar el nom a cada cosa, en un món on la incultura és lloada". Davant la immediatesa que avui en dia exigeix la tecnologia, el periodista va remarcar que s'alteren els hàbits del llenguatge i que, per tant, "cal recuperar el valor de la paraula i parlar fora del sistema establert. La paraula és un bé escàs i l'hem de mimar". 
 

El periodista, Ramon Miravitllas, durant la presentació. Foto: J.M. Gutiérrez


Pel que fa a la situació de "crisi crònica" que vivim actualment, Miravitllas va afirmar que si la comunicació no és clara, "difícilment ens en sortirem", però que seguim tenint una visió pessimista: "El llenguatge està pensat per fer bones les coses que no ho són". 

Finalment, Miravitllas va concloure que aquest llibre pretén ajudar a "situar-se en aquest món" i a adquirir un autocontrol davant del micròfon i la càmera. També per "poder saber més bé què volem" en aquest moment de crisi. "No tingueu por de la pantalla ni dels micròfons. Hi ha una recepta, les coses s'aprenen i existeixen tècniques per gestionar-les", va dir Miravitllas al públic del Temple Romà. 

El periodista ha estat cofundador de El Mundo, subdirector de El Periódico i Interviu. També ha estat director de programes de diàleg a RTVE, COM Ràdio, la XAL i Canal Català. A més, ha publicat diferents novel·les, recerques i assaigs, sobretot de comunicació i política, que són les seves especialitats.
 

Un cop acabat l'acte, Miravitllas va signar llibres. Foto: J.M. Gutiérrez

 

Foto: J.M. Gutiérrez

Arxivat a