Rècord de participació als premis de recerca de batxillerat de la UVic

S'han presentat un total de 307 treballs, dels quals 42 han rebut premi, cinc d'ells osonencs

Erik Marin
19 de juny del 2015
Actualitzat a les 10:04h
Foto de grup de tots els guardonats.
Foto de grup de tots els guardonats. | Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

Moment de la cerimònia de lliurament de premis. Foto: Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya
 

La Universitat de Vic va lliurar dimecres passat els dissetens Premis Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya als millors treballs de recerca d'estudiants de batxillerat. L'objectiu del guardó és promoure la incorporació dels alumnes a la formació superior i fomentar el gust per la recerca.

L'acte va estar presidit per l'adjunta al Vicerectorat de Recerca, Montserrat Capellas i va comptar amb els representants de les entitats patrocinadores d'aquest premi.

El certamen es va dividir en diferents premis i categories. El Premi Bon Preu, dotat amb 2.000 euros, als millors treballs en l'àmbit de les Ciències Socials i Humanitats; Premi Quopiam, dotat amb 2.000 euros, als millors treballs en l'àmbit de les Ciències; Premi Eumo_DC, dotat amb 2.000 euros, als millors treballs en l'àmbit de les arts; Premi específic Osona contra el Càncer, dotat amb 2.000 euros i el Premi específic Institut Català de les Dones, dotat amb 1.500 euros, als millors treballs sobre la visualització de l'acció social de les dones i les aportacions de la seva experiència en diferents àmbits, sobre la defensa i el treball pels drets de les dones en la consecució de la igualtat d'oportunitats i sobre violència masclista.

En aquesta edició hi ha hagut més participació que mai: s'han rebut un total de 307 treballs, 55 més que l'edició anterior, dels quals 116 optaven a la categoria Quopiam, 85 a la de Bon Preu, 48 a la d'Eumo_DC, 35 a la de l'Institut Català de les Dones i 23 a la modalitat d'Osona Contra el Càncer. Hi van participar 165 centres de 32 comarques, amb una participació destacada de les comarques del Vallès Oriental, Segrià, Osona, Selva, Gironès, Anoia i Bages.

En total es van premiar 40 treballs de 42 alumnes: 10 en la categoria Bon Preu, sis en la categoria Quopiam, 10 en la categoria Eumogràfic, 10 en la categoria Osona Contra el Càncer i quatre en la categoria Institut Català de les Dones.

Entre els guanyadors hi ha cinc treballs provinents d'Osona. Joan Torrents de la Salle de Manlleu que va rebre el 1r premi ex-aequo pel treball “La darrera carlinada a la vall del Ges (1872-1876)” en la categoria Bon Preu. També va rebre el 1r premi a la mateixa categoria Genís Canal, de l'Institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès pel treball “Literality and its influence in basketball”.

Mariona Segalés de l’IES Vic va rebre un premi exaequo pel treball “la influència d’Edgar Allan Poe en el cinema de Tim Burton” en la categoria Eumo-DC. Eva Soler de l’Institut Jaume Callís de Vic, va guanyar el 2n premi pel treball “Les dones de la generació Beat” en la categoria d’Institut Català de les Dones i Nan Xiao del Col·legi Sants Miquel dels Sants de Vic, va tenir un 2n premi ex-aequo pel treball “Aproximació metodològica per a la identificació de biomarcadors proteics en pacients d’alt risc cardiovascular” en la categoria Quopiam.
 

Llistat íntegre de premiats

 

Foto de grup de tots els guardonats. Foto: Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

Arxivat a