Jordi Fàbrega, Josep Salom i Rosa Vestit seran els diputats comarcals a la Diputació

CiU, que es partirà el mandat, i ERC tornen a assumir els dos escons de l’ens supracomarcal

Redacció Osona.com
18 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:57h

Jordi Fàbrega Foto: Adrià Costa


CiU i ERC es tornaran a repartir els dos diputats de la Diputació de Barcelona, de la mateixa manera que en l’anterior legislatura. Per part dels convergents, el càrrec es partirà en dos períodes de dos anys: en el primer, repetirà Josep Salom, alcalde de Tona, que ja ha assumit l’àrea d’Esports de l’ens provincial en aquest mandat; i en el segon, l'assumirà Rosa Vestit, alcaldessa de CiU. Pel que fa als republicans, l’escollit és Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló, que substituirà Pere Prat, que ha deixat la política. Tots tres van aconseguir uns grans resultats en les eleccions municipals del 24 de maig en les seves respectives poblacions, on van obtenir la majoria absoluta.

La candidatura de Fàbrega, Entesa per Sant Pere-AM (vinculada a ERC), és l’única que es va presentar a les eleccions municipals de Sant Pere de Torelló, després que CiU va descartar formar una llista. Fàbrega ha estat l’alcalde en les dues darreres legislatures, on ha governat amb una àmplia majoria, 10 dels 11 regidors en els dos mandats. La propera legislatura tindrà, però, un fet diferencial. Fàbrega prepara el seu relleu i ha anunciat que la número 2 de la llista, Griselda Castells, bibliotecària i tècnica de l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló, serà l’alcaldessa a mig mandat. Fàbrega renunciarà en un o dos anys, tot i que continuarà com a regidor per donar suport a Castells.

Josep Salom també va vèncer amb relativa comoditat a les eleccions de Tona, on es va emportar vuit dels 13 regidors del consistori. Aquesta serà la tercera legislatura encapçalada pel convergent. Salom ja tenia la majoria absoluta, en un consistori que ha estat marcat durant els últims anys pel bipartidisme de CiU i Tona Futur, una situació que s’ha trencat en aquests comicis, amb la desaparició de la formació independent. Un bon grapat de vots de Tona Futur els ha recollit Pere Senyé (ERC), que entra a l’Ajuntament amb quatre regidors. Completa el panorama electoral ICV-EUiA, que ha obtingut per primera vegada un regidor. PP s'ha tornat a quedar fora del consistori.

 

Rosa Vestit. Foto: Adrià Costa

L’actual alcaldessa de Sant Quirze de Besora, Rosa Vestit, també repetirà en el càrrec després d’aconseguir una àmplia victòria a les municipals de la seva població. Els convergents han guanyat dos regidors respecte els comicis de 2011 i se situen amb vuit dels 11 edils del consistori. ERC, per contra, és qui ha perdut aquests dos regidors i es queda amb tres.

Fàbrega tindrà com a suplent primer a la Diputació de Barcelona l'alcalde d'Olost, Josep M. Freixanet; com a segon suplent, l'alcalde Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez; i com a suplent tercera, Elisabet Ferreras alcaldessa de Montesquiu, segons ha comunicat ERC Osona. Els suplents de CiU seran Carles Banús, alcalde de Tavèrnoles; i Manel Romans, regidor de Torelló.
 

Josep Salom, en un Consell d’Alcaldes d’Osona. Foto: Adrià Costa

Arxivat a