Ramon Espadaler suspèn un acte a Seva enmig de la tempesta política de CiU

El conseller d’Interior havia d’inaugurar la reforma d’un monòlit dedicat a dos mossos abatuts a trets pels trabucaires, el 1845

Redacció Osona.com
17 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:07h
Ramon Espadaler (UDC), conseller d’Interior de la Generalitat, ha suspès un acte que tenia previst aquest dijous, 18 de juny, a Seva, tal com ha comunicat fa uns minuts el Departament d’Interior a l’Ajuntament de la població. La raó de l’anul·lació no ha transcendit però tot apunta que fa referència al pols polític que estan portant a terme en les últimes hores Convergència i Unió Democràtica, que podria acabar amb la federació de CiU després de 37 anys.

L’acte consistia en la inauguració d’un monòlit que ha estat restaurat en un dels boscos de Seva, que ret homenatge a dos mossos que van ser abatuts a trets pels trabucaires, l’any 1845, just després de la guerra carlina. Les obres han anat a càrrec de la Diputació de Barcelona.

A l’acte hi havia d’assistir també el conseller de Presidència, Francesc Homs (CDC), que ja va anunciar ahir que declinava la invitació, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, a part d’altres autoritats dels Mossos d’Esquadra. La inauguració s’ha posposat en una altra data, encara sense confirmar.