El Mercat de Música Viva de Vic fixa la vista en els programadors municipals

Els concerts de la plaça Major seran majoritàriament osonencs, amb actuacions de Núria Graham, Els Catarres i Obeses, a més de Blaumut i Els amics de les Arts | Hi haurà 20 estrenes

Jordi Palmer
17 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:26h
Maria Àngels Blasco, Anna Erra i Marc Lloret, a la presentació del 27è Mercat de Música Viva
Maria Àngels Blasco, Anna Erra i Marc Lloret, a la presentació del 27è Mercat de Música Viva | Adrià Costa

Maria Àngels Blasco, Anna Erra i Marc Lloret, aquest dimarts a la presentació del 27è Mercat de Música Viva a Vic. Foto: Adrià Costa
 

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) celebrarà la seva 27a edició del 17 al 20 de setembre amb una programació que equilibra les propostes catalanes, la meitat amb les de la resta de l'Estat i les internacionals, una quarta part per a cada bloc i amb la vista fixada en els programadors musicals, en tant que principals actors del moment. En total hi haurà una cinquantena de propostes musicals de les quals vint seran estrenes de nous treballs i tres seran produccions o coproduccions del MMVV, entre les quals el concert inaugural, a càrrec d'antónio Zambujo i L'original Jazz Orquestra del Taller de Músics.

Pel que fa a les altres dues coproduccions, la primera serà el concert de Joan clota "Nen", que farà un raps al llegat dels cantadors gitanos catalans com a resultat d'haver guanyat, l'any passat, el premi Puig-Porret. Aquest concert tindrà lloc el divendres 18. La segona, també el 18 de setembre, serà el concert de la Benavent Ensemble.

Majoria osonenca a la plaça Major

Pe que fa a la resta de programació, els concerts gratuïts de la plaça Major seran majoritàriament osonencs, amb les actuacions el divendres de Núria Graham, Blaumut i Els Catarres, i el dissabte amb Obeses, Els Amics de les Arts i una tercera banda encara no confirmada.

Entre la resta d'actuacions destaquen dijous les d'Elida Almeida, Sonido Gallo i Aspencat; divendres amb Soleá Morente, Canteca de Macao, Club del Río, Xabier Díaz, Niño de Elche i La Pegatina; i dissabte amb Ramon Mirabet, Bikimel, Anari, Inspira, Mourn, Bremen i Arianna Puello, entre d'altres. Diumenge hi haurà concerts familiars amb wag i Jo i The Pinker Tones.

El festival, que s'ha presentat aquest dimarts, primer a Vic i a l'hora de dinar a Barcelona, amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, insistirà un cop més en la seva "faceta de mercat", tal i com ha insistit Marc Lloret, director artístic, combinant això sí els dos vessants habituals, "una part més lúdica i una altra més de descoberta", però sempre amb la mirada posada "en els programadors", en especial els municipals, ja que actualment, "els ajuntaments són els principals programadors de concerts", raó per la qual s'organitzarà una jornada específica per fomentar els intercanvis entre programadors municipals i representants d'artistes.

Per la seva banda, la nova alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha aprofitat una de les seves primeres accions al capdavant del govern municipal per recordar la importància del MMVV en la vida de la capital d'Osona, ja que es calcula que aquest festival té un impacte d'uns 6 milions d'euros, segons dades de l'any 2013. Finalment, el conseller Mascarell ha definit el MMVV com "el punt de trobada entre els que volen expressar-se musicalment i els que programen música", insistint un cop més en la importància del MMVV com a aparador de l'oferta musical catalana.
 

Recull de galeries de fotos del Mercat de Música Viva de Vic, des del 2005

 

Marc Lloret, aquest dimarts a la presentació del 27è Mercat de Música Viva. Foto: Adrià Costa

Arxivat a