La Fundació UE Vic incorpora equips amb discapacitat intel·lectual

L'entitat signa acords amb l’Associació Sant Tomàs i el Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona

Redacció Osona.com
17 de juny del 2015
Actualitzat a les 8:52h
La Fundació Unió Esportiva de Vic, l’Associació Sant Tomàs i la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO) treballaran conjuntament per garantir la plena integració al món de l’esport de persones amb discapacitat intel·lectual o amb problemes de salut mental o addiccions.

La vicepresidenta de la Fundació, Anna Maria Carbonell, va signar un conveni de col•laboració amb cadascuna de les entitats per assolir aquest objectiu. El president de Sant Tomàs, Toni Ramírez, i la gerent de la FCMPPO, Mercè Generó, van rubricar el  document corresponent.

En virtut dels acords, es crearan dos equips de futbol: un s’anomenarà Club CAR Fundació UE Vic i estarà format per persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual que són usuàries de Sant Tomàs o algun dels seus serveis. L’altre, que encara no té nom definit, el  compondran persones ateses per la FCMPPO que tenen un problema de salut mental o una addicció.

Els jugadors i jugadores d’aquests dos equips tindran el mateix carnet que tots els altres esportistes de la Fundació. L’objectiu és garantir la integració completa dels membres dels dos conjunts al funcionament del club per tal que se sentin partícips de la dinàmica regular. En aquest sentit, els equips estaran entrenats per tècnics de la Fundació i faran ús de les instal•lacions de l’entitat tant per als entrenaments com per als partits amistosos que disputaran.

L’acord, que no suposa cap cost econòmic ni per a Sant Tomàs ni per la FCMPPO, obre la porta que les tres entitats treballin conjuntament amb altres organitzacions per tal de desenvolupar projectes de responsabilitat social i posa en valor les potencialitats terapèutiques de la pràctica de l’esport i, en concret, del futbol.

La Fundació Unió Esportiva Vic ha estat creada per una part de la junta directiva de la UE Vic, i es posarà en marxa la temporada vinent. L’entitat té com a objectiu combinar  l’aprenentatge del futbol base amb una escola pedagògica, és a dir, formar a nivell futbolístic però també humà.
Arxivat a