Osona, plena de joseps, jordis, montserrats i maries

Rànquing amb els noms mes freqüents d'home i de dona a la comarca

Redacció Osona.com
16 de juny del 2015
Actualitzat el 17 de juny a les 8:01h
Josep, Jordi, Montserrat i Maria/María són els quatre noms més freqüents a Osona. Així ho mostra l'Institut d'Estadística de Catalunya en un rànquing presentat recentment referent a l'any 2014.

El nom més freqüent a la comarca és Josep, amb 3.018 persones, que representen 19,4 de cada mil habitants. Es dóna la circumstància que l'Idescat diferencia els noms en català i els de castellà excepte quan només canvia un accent. Si no fos així, els josés, que estan situats en cinquena posició, amb 1.949 persones, se sumarien als joseps i marcarien encara més la seva supremacia. Al conjunt de Catalunya, José i Maria/María són els més freqüents.

Un dels elements diferencials és la preeminència dels jordis, segon nom d'home i segon absolut a Osona, mentre que al conjunt del país se situa al cinquè lloc en el rànquing masculí. A la comarca també destaquen, en noms masculins, i per aquest ordre: Ramon/Ramón, Marc –que sempre està en el lloc capdavanter de nadons-, Antonio i Juan.

En dones, a Osona, Montserrat se situa en primera posició amb 2,774 persones. En segona posició, molt a prop, Maria/María, amb 2.697 persones. L'element diferencial és la presència de Núria en tercer lloc (1.572) quan al conjunt del país és sisè. Per darrera hi ha Anna, Marta i Laura.

A continuació, us presentem el gràfic amb els noms d'home i de dona més utilitzats a la comarca.