Torelló declara deserta la beca Segimon Serrallonga

La comissió de selecció considera que els projectes no tenen suficient qualitat

Redacció Osona.com
16 de juny del 2015
Actualitzat el 17 de juny a les 10:29h
La comissió de selecció de la beca Segimon Serrallonga de Torelló d’ampliació d’estudis a l’estranger ha proposat declarar deserta la vuitena edició del certamen. És la primera ocasió, en les vuit edicions de la beca, que el veredicte queda desert.

Segons la comissió de selecció, la Beca Segimon Serrallonga sempre s’ha caracteritzat per l’alta qualitat dels projectes que hi han optat i per les seves possibilitats de transferència de coneixement a la societat. En la convocatòria 2015, els projectes presentats “no responen als mateixos paràmetres de qualitat” ja que s’ha considerat que són “propostes molt genèriques, que no especifiquen amb suficient claredat els objectius a aconseguir ni el programa de formació que se seguirà, per la qual cosa resulta difícil valorar l'impacte  social que poden tenir”.

L’Ajuntament de Torelló atorga la Beca Segimon Serrallonga d’ampliació d’estudis a l’estranger des de l’any 2008, iniciativa en la qual compta amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i de l’Aula Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya, en tasques d’assessorament i difusió.

Segimon Serrallonga

Segimon Serrallonga i Morer (1930-2002) és autor d’una obra de reconeguda vàlua artística i profunda qualitat humana en els vessants de la poesia, l’assaig i la traducció. Format al Seminari de Vic, va ampliar els estudis a la Universitat Catòlica de Lovaina, a Bèlgica, on es va llicenciar en Filologia Clàssica. Posteriorment va obtenir la llicenciatura de Filologia Catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Compromès amb el seu país i amb la causa de la justícia i la llibertat, va participar activament en la lluita antifranquista i va ser membre fundador de l’Assemblea de Catalunya. Des del 1977 fins a la seva mort, va dedicar-se a la docència universitària, primerament a l’Escola de Mestres Balmes i després a la Universitat de Vic, en la qual va exercir també els càrrecs de responsable literari de l’Editorial Eumo i de director de la biblioteca.
Arxivat a