La UVic-UCC celebra els 25 anys de l'Escola Politècnica Superior

L’aniversari coincideix amb la reformulació del centre en la Facultat de Ciències i Tecnologia

Redacció Osona.com
16 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:10h

La cerimònia va ser presidida per Pere Quer, Jordi Villà, Oriol Guixà i Ramon Reig. Foto: UVic-UCC


L'Aula Magna de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) va acollir divendres passat, 12 de juny, l’acte acadèmic per celebrar les noces de plata de l’Escola Politècnica Superior. La cerimònia va ser presidida pel vicerector d’Ordenació Acadèmica, Pere Quer, i va comptar amb la presència del vicerector de Recerca Jordi Villà, del conseller-delegat de La Farga Group i membre del patronat de la Fundació Universitària Balmes, Oriol Guixà, i del coordinador de les activitats del 25è aniversari, Ramon Reig.

L’acte va comptar també amb la presència de representants d’empreses i institucions, professors, exprofessors i alumnes del centre, així com també persones molt vinculades a la història de la universitat, com Ricard Torrents, Enric López i Jaume Puntí,  fundadors dels Estudis Universitaris de Vic, que van precedir la universitat actual.

L'empresari Oriol Guixà va felicitar els impulsors de l'Escola Politència Superior "per haver fet possible la presència d'estudis d'enginyeria a Osona, els quals han revertit significativament al desenvolupament de les empreses". Es va referir a la transferència de coneixement que s'ha produït durant aquests anys, i ha posat com a exemple el Museu del Coure, "un referent mundial" impulsat des de la Farga juntament amb l'Escola Politècnica Superior.

Per la seva banda, Villà, es va referir al pas d'Escola Politècnica Superior a Facultat de Ciències i Tecnologia (UST), com "una ambició creixent i la voluntat de posicionar-se". Quer va donar les gràcies "a totes les persones que han lligat la seva trajectòria vital a fer créixer l'Escola Politècnica Superior i la UVic-UCC".

Miquel Caballeria, professor des dels inicis al centre, va fer una mirada retrospectiva de tota la història  des de la primera Escola Universitària Politècnica d'Osona fins a l'actual Facultat de Ciències i Tecnologia, i va desitjar "que la UST arribi a l'excel·lència  universitària  que tenia la UVic a l'edat mitjana".
 
Seguidament es va projectar un video-memòria dels 25 anys amb testimonis de professors, alumnes i sector empresarial. L'acte es va acabar amb una taula rodona que va comptar amb la participació d'exprofessors i alumnes del programa Ambaixadors UVic-UCC, moderada per Ramon Reig.
 
L'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UVic-UCC es va crear el curs 1989-1990 i durant aquest temps s'hi han titulat més de 2.300 alumnes. Coincidint amb el seu 25è aniversari, l'EPS s'ha rebatejat amb el nom de Facultat de Ciències i Tecnologia (U_Science Tech, UST). El canvi s’ha fet amb la voluntat de consolidar i potenciar les àrees de biociències i d’enginyeria. La nova denominació també vol posicionar la Facultat respecte la societat.
Arxivat a