Taradell esdevé la capital del món bastoner

La 40a Trobada Nacional reuneix 1.300 bastoners de 54 colles d'arreu del país

Redacció Osona.com
15 de juny del 2015
Actualitzat el 16 de juny a les 11:23h
Una colla de bastoners, a Taradell
Una colla de bastoners, a Taradell | Joan Parera

Trobada Nacional de Bastoners a Taradell. Foto: Joan Parera


Taradell va acollir aquest dissabte, 13 de juny, a la tarda, la 40a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya. Hi van participar 1.300 bastoners i músics de diferents punts del territori català, en 54 colles diferents. Aquesta festa se celebra anualment, cada any en un indret diferent del país, i representa la festa major dels bastoneres.

Els bastoners es van dividir en tres cercaviles diferents, que van recórrer els punts més cèntrics i emblemàtics de Taradell, encapçalades pel grup de bastoners de l’Esbart Sant Genís de Taradell. Totes les colles van mostrar durant més de tres hores el seu domini amb les danses de bastons. Disposaven de punts d’aigua per recuperar forces i combatre la calor, ja que tot i que l’amenaça de pluja sempre va ser-hi present, fins i tot, la meteorologia va voler afegir-se a la festa i no va caure ni una gota.

La concentració final es va fer a l’aparcament de la Carpa. Allà, al torn dels parlaments, l’alcalde Lluís Verdaguer va destacar que era “un goig per un poble com Taradell” acollir tantes colles de bastoners i Gemma Gaudez, secretària de l’Associació Jove Taradell Setvetes, va agrair la col·laboració de tot el poble. Llavors es va fer la ballada conjunta final amb el tret de sortida a càrrec de bandolers de la Festa d’en Toca-sons.

Per poder portar a terme tota la logística de la Trobada, l’Associació Jove Taradell Setvetes, organitzadora de l’acte, va comptar amb la col·laboració de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Taradell, l'Esbart Sant Genís de Taradell, l'Ajuntament de Taradell, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya i més de 160 voluntaris.
 

Més informació, des de Taradell.com

Arxivat a