Vivet és escollit alcalde amb els vots de CiU i Fem Torelló

David Forcada i Marc Fontserè, els més posicionats per entrar al govern amb CiU

Redacció Osona.com
15 de juny del 2015
Actualitzat a les 19:34h
El nou consistori de Torelló
El nou consistori de Torelló | Ajuntament de Torelló

Santi Vivet (CiU) repetirà com a alcalde de Torelló després de ser investit en el ple de constitució del nou Ajuntament que es va celebrar dissabte passat al migdia. Només dos candidats es van postular al càrrec, el propi Vivet i Jordi Casals (ERC). En la votació, l’actual alcalde va guanyar per majoria absoluta, amb nou dels 17 vots del consistori: els set del seu partit i els dos dels independents David Forcada i Marc Fontserè, de Fem Torelló. Casals va rebre el vot dels tres regidors del seu partit i la CUP i PSC van votar en blanc.

A partir d’ara, l’alcalde haurà de configurar el cartipàs municipal amb la distribució de regidories. La intenció de Vivet, conscient que CiU està en minoria, passa per buscar un soci estable per a tota la legislatura. Tot apunta que, vista la votació de dissabte, l’escollit podria Fem Torelló.

 

Santi Vivet, rebent la vara d'alcalde de mans de Juan Carmona. Foto: Ajuntament de Torelló

La sala de plens de la Casa de la Vila es va omplir de gom a gom, amb motiu de la constitució del nou consistori sorgit de les eleccions del passat 24 de maig. Un cop constituïda la mesa d’edat, formada pels regidors de major i menor edat, Joan Carmona i Francesc Manrique, respectivament, tots els regidors van prometre el càrrec, utilitzant diverses fórmules: tots van jurar per “imperatiu legal”, menys els dos del PSC. Després de la votació, Santi Vivet va ser proclamat alcalde i va rebre de mans del president de la mesa d’edat la vara que l’acredita com a tal.

Amb l’alcalde presidint ja el nou Ajuntament, va ser el torn de les intervencions dels portaveus dels grups municipals. Vivet va cloure l’acte amb un discurs on va exposar les línies bàsiques de la seva proposta de govern per als propers anys i es va  comprometre a ser “l’alcalde de tots”.

 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona


Arxivat a