Una polèmica i sorprenent votació dóna l'alcaldia de Sora a Janna Locher

El cap de llista de CiU i alcalde de la població durant 20 anys, Eudald Parcerisas, es queda sense el càrrec | Tres dels cinc regidors convergents donen suport a la número 3

Pere Pratdesaba
15 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:18h

Eudald Parcerisas saludant el conseller Felip Puig. Foto d'arxiu: Adrià Costa

Sorpresa d’última hora a Sora. L’alcaldessa serà Janna Locher, de 22 anys, que anava de número 3 a la llista de CiU i que va obtenir el vot de tres dels cinc regidors del seu partit en la sessió d'investidura, aquest dissabte, 13 de juny. Els altres dos edils convergents van votar Eudald Parcerisas, el cap de llista de CiU i alcalde del municipi des de l’any 1995, el qual tothom ja donava per fet que repetiria en el càrrec.

A les eleccions municipals de Sora, amb un cens de 150 persones, només s’hi van presentar dues llistes, la de CiU, que va sumar tots els vots, i una de fantasma del PP, que no va recollir ni una sola papereta. Les eleccions a Sora són obertes i els veïns poden votar directament el seu candidat, vagi en la posició que vagi a la llista. La persona més votada va ser Janna Locher, amb 53 vots, per 48 de Parcerisas.

Un cop passats els comicis, Locher va comunicar a Parcerisas que, com a candidata més votada, volia ser l’alcaldessa. L’actual alcalde s’hi va oposar però, en tot cas, va emplaçar-la a una reunió entre tots els integrants del grup per decidir-ho. La trobada, segons Parcerisas, va tenir lloc cinc minuts abans del ple d’investidura, on Locher li va anunciar que tenia el suport necessari per ser alcaldessa: els vots dels números 4 i 5 de la llista, Josep Salarich i Anna Casellas, a més del seu propi. La número 2 de la candidatura, Gemma Teixidor, per la seva banda, va votar Parcerisas.

L’actual alcalde, molt enutjat, considera la jugada una mena de traïció, que no estava prevista en el guió. “Les llistes són obertes, però tothom qui va anar a votar sabia qui seria l’alcalde, no en tenia cap mena de dubte”, ha assegurat Parcerisas en declaracions a Osona.com. “Si algú vol ser alcalde, ha de fer el que vaig fer jo: buscar un partit i quatre persones que l’acompanyin, i presentar una candidatura on sigui el cap de llista. Tot el que s’aparti d’aquest procés no serveix”, continua amb contundència.

Les relacions entre els membres de la candidatura de CiU s’han deteriorat després del nomenament de la nova alcaldessa. De moment, l’equip de govern se’n veurà ressentit, ja que Parcerisas ha explicat que no pensa entrar-hi.
 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona