Osona escull els seus 50 alcaldes i esvaeix les incògnites pendents

Èric Sibina (ERC) serà l’alcalde de Sant Vicenç de Torelló; Albert Serra (IPR), el de Roda de Ter; Margarida Feliu (ERC), la de Viladrau; i Xavier Vilamala (PSC) el de Sant Hipòlit de Voltregà | Manlleu i Vic estrenen alcalde mentre a Torelló, Centelles, Taradell i Tona repeteixen

Redacció Osona.com
13 de juny del 2015
Actualitzat el 15 de juny a les 16:48h
Èric Sibina i Àlex Aragón, tàndem a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló
Èric Sibina i Àlex Aragón, tàndem a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló | Jaume Amargant

Els 50 ajuntaments nous d’Osona, sorgits de les eleccions municipals del 24 de maig, s'han constituït aquest dissabte, 13 de juny. La majoria dels actes estaven programats a les 12 del migdia, com a Roda de Ter, Centelles, Sant Quirze de Besora o Prats de Lluçanès, tot i que hi havia algunes excepcions, com Tona, a la 1, o Sant Hipòlit de Voltregà, a les 5 de la tarda. A Vic, la constitució de la corporació municipal ha tingut lloc a la Sala de la Columna de l’Ajuntament, a les 12 hores, i ha estat retransmesa en directe per Osona.com, des de la portada i via vídeo, Twitter i “minut a minut”.

Les dues ciutats de la comarca han estrenat alcalde: Anna Erra (CiU-RCat) a Vic i Àlex Garrido (ERC) a Manlleu. Als principals municipis, a excepció de Roda de Ter, on Jordi Serra ha abandonat la política, l’alcaldia no presenta cap canvi, i repeteixen: Santi Vivet (CiU) a Torelló,Miquel Arisa (PSC) a Centelles,Lluís Verdaguer (CiU) a Taradell i Josep Salóm (CiU) a Tona. A ultima hora, s’han desvetllat les tres grans incògnites que quedaven pendents de pactes.

A Roda de Ter, l’alcalde serà Albert Serra (IPR) que ha rebut el vot del regidor de CiU, Antoni Escarrabill, que és qui ha acabat decantant la balança. En aquest població IPR i ERC (la força més votada), havien empatat a sis regidors.

A Sant Vicenç de Torelló hi havia un triple empat a tres regidors entre ERC (el partit més votat), CiU i els Independents de Sant Vicenç de Torelló. Les dues primeres formacions han arribat a un pacte de govern i el republicà Èric Sibina s’ha convertit en el nou alcalde i farà tàndem amb el convergenty

A Sant Hipòlit de Voltregà, tal com ja havia anunciat Osona.com, repeteix Xavier Vilamala (PSC), després que totes les forces s’hagin votat a si mateixes: 4 vots al PSC, 4 a CiU i 3 a Som Voltregà-AM. El PSC, com a força més votada, ha assumit l’alcaldia.

Per últim, a Viladrau l'alcaldessa serà Margarida Feliu (ERC), que va rebre els vots dels seus tres regidors i els dos de CiU, amb qui ha pactat. La força més votada a les eleccions municipals va ser L'Alternativa, amb quatre regidors i que restarà a l'oposició.
 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona

 

Isaac Peraire, nou alcalde de Prats de Lluçanès. Foto: Joan Parera

 

El nou Ajuntament de Prats de Lluçanès, liderat per Isaac Peraire Foto: Joan Parera

 

Anna Erra ha rebut la vara d'alcaldessa de Vic de mans de Josep M. Vila d'Abadal. Foto: Adrià Costa

 

El nou Ajuntament de Tona, liderat un altre cop per Josep Salom. Foto: Facebook de Josep Salom

 
 

Avui a Sant Boi de Lluçanès.

Posted by Eli Dunyó on Sábado, 13 de junio de 2015