Àlex Garrido és investit alcalde amb els vots d'ERC, MES i ICV

El nou batlle apel·la al diàleg per "afrontar els grans reptes de Manlleu" en una legislatura en la que, de moment, governarà en minoria amb MES | Benjamí Nieto ha atacat el nou govern després de no poder aconseguir formalitzar un pacte | La resta de forces aposten per una "oposició constructiva"

Roger Font
13 de juny del 2015
Actualitzat el 16 de juny a la 13:37h

Els 21 de regidors de l'Ajuntament de Manlleu Foto: Roger Font


Àlex Garrido ja és el nou alcalde Manlleu. El líder d'ERC i guanyador de les eleccions del passat 24 de maig ha pres la vara gràcies al suport dels regidors electes del seu partit i dels vots de MES i ICV. El resultat de la votació ha estat: ERC: 9; CiU: 5 i vots en blanc: 7 (CUP i PSC).

En un Sala de Plens plena de gom a gom i amb una calor asfixiant, l'alcalde cessant, Pere Prat, ha obert l'acte recordant els seus dotze anys al capdavant de l'Ajuntament, dels quals ha subratllat que "ha intentat fer el màxim cada dia" i ha titllat d'"honor" haver estat en possessió del càrrec. Ha agraït el suport dels ciutadans i de la família i ha desitjat als "nous" que "gaudeixin i que siguin feliços com jo ho he estat".

Tot seguit, s'ha passat a la constitució del nou Ajuntament. Dels 21 regidors que han promès "per imperatiu legal", els 7 d'ERC, la de MES i els 5 CiU han utilitzat la fórmula de l'AMI, la CUP una de pròpia i ICV i PSC no n'han fet referència.

Després s'ha passat a la votació per escollir qui ostentaria l'alcaldia. A aquesta només s'hi presentaven Àlex Garrido i Benjamí Nieto i, gràcies als 7 vots del seu partit, el de MES i el d'ICV, el candidat d'ERC tornarà a governar Manlleu. Tot i això, ho farà amb només 8 dels 21 regidors després del pacte amb la representant de MES, Dolors Collell.

Miquel Sánchez, d'ICV, com a força menys votada però amb representació, ha encetat la ronda de parlaments explicant que "hem donat el vot a ERC però no hi ha cap pacte". El regidor d'ICV té l'esperança "de complir el programa en els propers quatre anys perquè serà un benefici per a tota la ciutadania". En aquesta línia, ha apel·lat a "no posar pals a les rodes" perquè "volem el bé comú".

 

Àlex Garrido, amb la vara d'alcalde. Foto: Roger Font

La líder de MES i membre del futur equip de govern, Dolors Collell, a més de mostrar la "voluntat de treballar per donar valor de servei a la ciutadania", no ha tancat, en cap cas, el pacte amb altres formacions: "Hem donat suport a ERC però esperem que sigui obert en un futur".

Marta Moreta, del PSC, tampoc ha tancat la porta al pacte. "Treballarem per aconseguir els objectius i per formar part de l'equip de govern si s'escau", ha explicat, tot afegint que "tindrem mà estesa i col·laboració i farem una oposició constructiva pel benefici de Manlleu".

Albert Generó, de la CUP, ha recordat que "la política és molt més que tot allò que passa aquí dins" i que la seva voluntat és seguir-la fent als carrers i als barris. En aquesta línia, també ha remarcat que la seva "aposta municipalista és que les alternatives s'han de crear des de al base". Més enllà, Generó ha explicat que es mostren "oberts a treballar propostes i a fer "una oposició constructiva" en un ajuntament on "no hi haurà més formacions xenòfobes i racistes".

El líder de CiU, Benjamí Nieto, ha començat felicitant Garrido i agraint els suports de la ciutadania però no ha tardat en mostrar la seva "decepció" i "preocupació". Per una banda, perquè a ERC "no han entès la pèrdua de regidors i vots" i per l'altra, perquè "volen seguir governant igual de malament que abans". Molest per no haver arribat a un pacte de govern amb ERC, Nieto ha explicat que ERC el va refusar i ha titllat d'"equivocada" la seva actitud.

El líder de CiU ha apuntat a la possibilitat d'un pacte d'ERC amb PSC després del 27-S, el qual ha definit com a "vergonyant". Per acabar de reblar el clau, també ha assegurat que ERC i els governs d'esquerres entenen "la política com una ocupació de llocs de poder, com una repartidora de cadires". Per últim, Nieto ha volgut deixar clar que faran una "oposició severa, des de la denúncia més contundent" si no "es practica un nou model de gestió municipal més eficaç".

El nou alcalde, Àlex Garrido, ha donat les gràcies als electors i s'ha proposat "treballar i construir amb vocació pública". Tot apel·lant al diàleg, ha assegurat que toca fer-ho "més que mai" perquè "Manlleu i el país es troben davant de grans reptes". Així, ha mostrat la seva fermesa en què la ciutat "seguirà avançant".

L'acte de constitució de l'Ajuntament i de la investidura del nou alcalde s'ha acabat amb el cant d''Els segadors'.
 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona


Arxivat a