La constitució de l'Ajuntament de Vic, en directe a partir de les 12 del migdia

La sessió serà retransmesa des de la portada del nostre diari, via Twitter, vídeo i "minut a minut"

Redacció Osona.com
12 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:48h
La constitució de la corporació municipal de Vic, on Anna Erra (CiU-RCat) serà escollida alcaldessa, tindrà lloc aquest dissabte, 13 de juny. L’acte es farà a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, a les 12 del migdia. Destacar que a causa de l’aforament limitat s’habilitarà al vestíbul del consistori una pantalla per tal de seguir l’esdeveniment. L’acte serà retransmès en directe a la portada d'Osona.com, via Twitter, vídeo i en la modalitat de "minut a minut".
 
La mesa d’edat estarà formada pel regidor de CiU Antoni Serrat (12/10/1955), el més gran, i pel regidor de Capgirem Vic, Marc Barnolas (24/06/1987), el més jove. El president de la mesa prendrà jurament o promesa d’acatament a la Constitució i a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya a tots els regidors, individualment.

La votació per elegir l’alcaldessa es farà, com és tradició, en una urna antiga de vidre. Un cop llegides les paperetes que hauran dipositat tots els càrrecs electes, el president de la mesa proclamarà l’alcaldessa d’aquesta nova legislatura. Tot seguit es passarà a la fórmula del jurament o promesa per part seva. Finalment, el president de la mesa li imposarà la venera i li lliurarà la vara. L’alcaldessa passarà a ocupar la presidència de la mesa i els membres d’edat ocuparan el seu lloc.

Tot seguit tots els portaveus dels diferents partits polítics que conformaran el consistori vigatà faran un discurs institucional i, finalment, el nou cap del consistori pronunciarà unes paraules. L’acte es clourà amb el cant de Els Segadors.

A continuació, l’àliga farà la seva tradicional dansa acompanyada del flabiol a la plaça del Pes i se servirà una copa de cava per a tots els assistents al vestíbul de l’Ajuntament.
 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona


Arxivat a