El Consell Comarcal d'Osona tanca la legislatura amb un ple molt plàcid

Els independents reclamen que se’ls tingui en compte en la nova legislatura i els representants de l’actual equip de govern defensen la tasca realitzada

Redacció Osona.com
11 de juny del 2015
Actualitzat el 14 de juny a les 19:49h
El ple extraordinari del Consell Comarcal d'Osona, dimecres
El ple extraordinari del Consell Comarcal d'Osona, dimecres | CCO

El Consell Comarcal d’Osona, reunit en sessió extraordinària, va celebrar aquest dimecres, 10 de juny, el darrer ple de la legislatura. A l’acte no hi van assistir tots els consellers comarcals a causa de la coincidència de sessions amb alguns ajuntaments.

Els punts de l’ordre del dia van tirar endavant per unanimitat: aprovació definitiva del projecte modificat de construcció de l’EDAR, pou de bombeig i col·lectors de Sant Quirze de Besora; aprovació del compte general de l’exercici de 2014 del Consell Comarcal i de l’OARCO; expedient número 3/2015 de modificació de crèdits i aprovació dels models de declaració d'incompatibilitats i béns.

El nou Consell Comarcal, sorgit de les eleccions municipals del 24 de maig i que es constituirà a principis de juliol, presenta dos canvis significatius, l’augment de regidors d’ERC i la desaparició de PxC i ICV. Així, l’ens a la nova legislatura quedarà composat de la següent manera: CiU tindrà 13 consellers, els mateixos que en la legislatura passada; ERC-AM, pujarà quatre consellers i se situarà en 12; el PSC-CP perd dos consellers i es queda amb tres, els mateixos que el grup dels independents, que repeteix el mateix resultat que en l’anterior mandat; i la CUP augmenta un conseller i es queda amb dos. L’equip de govern en la legislatura 2011-2015 ha estat format per CiU, ERC i PSC, un triumvirat que es podria repetir en la propera.

El darrer punt de l’ordre del dia del darrer ple va ser la intervenció dels portaveus dels grups polítics amb motiu del final de mandat. Van intervenir Liliana Vilanova (CUP), Josep Anglada (PxC), Pere Medina (Independents d’Osona), Sergi Vilamala (PSC), Jordi Serra (ERC), Josep M. Masramon (CiU) i Joan Roca (CiU) que, com a president, va tancar el grup d’intervencions.

Comiats i floretes

La consellera de la CUP va recriminar a l’equip de govern que en alguns casos els ha faltat informació d’alguns òrgans en què el Consell hi està representat i va animar a pactes futurs, conscient que el 27-S es pot capgirar la història d’aquest país.

El portaveu de PxC va mostrar-se orgullós d’haver estat conseller comarcal durant vuit anys, temps que li ha permès conèixer el funcionament de l’ens comarcal i que va valorar molt positivament. També va dir que, al seu parer, als consells comarcals hi sobren polítics.

En nom del Grup d’Independents, Medina va manifestar que al començament del mandat van donar un vot de confiança a l’equip de govern tot i que va recordar que, malgrat la seva representativitat a la comarca, havien estat a l’oposició. Finalment va demanar pel futur un pacte que reflecteixi la realitat d’Osona.

El conseller del PSC va destacar que la voluntat del seu grup és la d’estar sempre al costat dels ajuntaments, que la seva manera de pensar és institucional i que al Consell Comarcal sempre han buscat el consens. Va destacar especialment la capacitat de l’equip tècnic del Consell a l’hora de formar equip amb professionals dels ajuntaments.

En nom d’ERC, el vicepresident 2n del Consell Comarcal, Jordi Serra, va mostra la seva satisfacció per la tascar realitzada durant aquests quatre anys. Serra, que deixa la política, va destacar que la nova llei no posa en dubte la feina que es fa als consells comarcals, que sempre actuen amb vocació de satisfer les necessitats de la comarca. Va acabar desitjant que el Consell Comarcal d’Osona segueixi sent un referent com ja ho és actualment.

El portaveu de CiU va defensar la voluntat constructiva de la seva formació, agraint la feina de tot l’equip de govern i valorant positivament l’experiència. Així mateix va destacar la feina del president Joan Roca, i la seva dedicació en un temps de desprestigi de la política degut a la crisi i a altres factors. Va acabar afirmant que el Consell surt reforçat després de la tempesta.

Tots els portaveus, sense excepció, van aprofitar el torn de paraula per desitjar-se sort mútuament. I tots van agrair i ressaltar la feina feta pels treballadors del Consell Comarcal. Igualment ho va fer el president Joan Roca en la seva intervenció final.

Roca va començar el seu discurs valorant molt positivament el pacte dels tres grups que va permetre formar govern i va recordar que el tracte amb els grups de l’oposició ha estat sempre amb respecte i buscant l’entesa. El president va afirmar que s’ha intentat escoltar la veu dels ajuntaments i va agrair especialment la col·laboració dels tres vicepresidents, així com la tasca que ha portat a terme la gerent, de coordinació de l’equip polític amb l’equip tècnic.

Posteriorment, Roca va resumir la tasca dels quatre anys en els projectes més importants o en els que s’han visualitzat més: el Desendolla’t, premiat diverses vegades; la participació del Consell Comarcal a Creacció, l’Agència d’emprenedoria i creixement; la potenciació dels serveis socials a tota la comarca, passant de 17 municipis a començament de mandat als 30 actuals, etc. I, com a obres importants, la construcció del Centre de Tractament de Residus a Orís, la nova nau de l’empresa Recollida de Residus i la potabilització i xarxa d’abastament d’aigua. El president no va oblidar agrair el suport de Diputació de Barcelona per dur a terme tots aquests projectes.

 

La composició actual del ple del Consell Comarcal d'Osona

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona