Lluís Vila deixa l'Ajuntament de Prats després de 12 anys

L'alcalde renuncia a entrar al consistori i s’acomiada en un emotiu ple

Pere Pratdesaba
11 de juny del 2015
Actualitzat el 12 de juny a les 19:14h
Lluís Vila, al ple d'aquest dimecres
Lluís Vila, al ple d'aquest dimecres | Ajuntament de Prats de Lluçanès

L’actual alcalde de Prats de Lluçanès i president del Consorci del Lluçanès, Lluís Vila (CiU), ha decidit abandonar la vida política i ja no prendrà possessió del càrrec de regidor a l’Ajuntament. Vila ha estat 12 anys al consistori pradenc, els darrers vuit com a alcalde, i els altres quatre com a cap de l’oposició. Ara es dedicarà en exclusiva a la seva vida professional.

ERC, després de dues legislatures a l’oposició de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, ha guanyat les recents eleccions municipals, amb 834 vots i sis regidors, mentre que CiU s’ha quedat amb 682 vots i cinc regidors. El proper alcalde serà el republicà Isaac Peraire.

“Democràticament, em toca dimitir. S’ha de donar pas a gent nova”, ha declarat Vila a Osona.com. Un altre dels regidors de CiU que havia d’entrar, Josep Cruells, que anava de número 5 a la llista, també ha renunciat al consistori. Les dues baixes seran cobertes per les número 6 i 7 de la candidatura, Ariadna Ponsa i Judit Boatella.

El comiat de Vila es va fer efectiu en el ple municipal celebrat aquest dimecres, 10 de juny. L’encara alcalde va tancar la sessió amb un discurs en què va relatar el període de democràcia iniciat el 1979 al municipi. Molt emocionat, Vila es va acomiadar com a batlle i com a regidor i va encoratjar tots els regidors i el nou alcalde a seguir treballant pel poble.

Seguidament, Lluís Vila va convidar a parlar a l’actual cap de l’oposició i proper alcalde, a partir de dissabte, Isaac Peraire, i als regidors que no repetiran en aquesta legislatura: Judith Pons d’ERC, i Josep Cruells i Joan Ferrer, de CiU.

Isaac Peraire va agrair a Vila i a l’actual equip de govern tota la feina feta i tots els acords als quals s’ha pogut arribar, malgrat alguna situació tensa viscuda en alguns dels plens municipals del mandat. Peraire, carregat d’optimisme, va dir que ell i el seu equip tenien ganes d’emprendre una nova etapa amb la mirada posada en el futur.

Prèviament, l’últim ple extraordinari va servir per aprovar per unanimitat el compte general de l’Ajuntament corresponent a l’exercici econòmic de 2014. També amb tots els vots dels 11 regidors, es va aprovar la pròrroga del conveni de col·laboració entre l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials i l’Ajuntament pel Servei d’Atenció Integral a la Gent Gran en l’àmbit rural. D’aquesta manera, la pròrroga serà vigent fins al 31 de desembre de 2016.

 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona