ERC i CiU pacten a Montesquiu i Elisabet Ferreres repetirà com a alcaldessa

El regidor convergent Jaume Romeu desencalla l’empat entre els republicans i la CUP

Pere Pratdesaba
10 de juny del 2015
Actualitzat el 14 de juny a les 12:04h
Signatura de l'acord de legislatura entre CiU i ERC a Montesquiu
Signatura de l'acord de legislatura entre CiU i ERC a Montesquiu | ERC Montesquiu

Signatura de l'acord de legislatura entre CiU i ERC a Montesquiu / Foto: ERC Montesquiu


ERC-AM i CiU han rubricat aquest migdia un pacte de govern a Montesquiu, que els donarà la majoria absoluta al consistori, amb quatre regidors. El regidor de CiU, Jaume Romeu, assumirà la primera tinença d’alcaldia i una regidora, que encara no ha transcendit. Per la seva banda, la cap de llista d’ERC, Elisabet Ferreres, repetirà a l’alcaldia. La CUP restarà a l’oposició amb tres regidors.

ERC-AM va tornar a guanyar les eleccions a Montesquiu, però, tot i obtenir 5 vots més que al 2011 (234), va perdre un dels quatre regidors que tenia i es va quedar amb tres i sense la majoria absoluta. L’edil va anar a parar a la CUP, que va incrementar els dos regidors dels anteriors comicis. Després d’una legislatura molt tensa entre ERC i la CUP, la qual cosa feia impossible qualsevol entesa de govern, qui tenia la clau per desencallar la balança era CiU, que s’havia mantingut amb un regidor.

 

Elisabet Ferreres Foto: Adrià Costa

Després de converses a totes bandes, finalment s’ha segellat el pacte entre republicans i convergents, que s’ha signat aquest migdia a l’Ajuntament. Ferreres ha valorat molt positivament l’acord, que considera lògic: “”Durant aquests quatre anys. CiU ha fet una oposició constructiva i ja hem treballat plegats en molts temes. Es mereixien entrar al govern”.

 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona