La Universitat d'Estiu arrenca amb un homenatge a l'alpinista Ferran Latorre

El programa de la UVic-UCC ofereix 37 activitats formatives i 15 activitats culturals en 16 localitats

per Redacció Osona.com, 11 de juny de 2015 a les 08:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Universitat d’Estiu va retre homenatge a Ferran Latorre en la inauguració de la 20a edició. Foto: Jordi Molet/Umedia-UCC


L’alpinista Ferran Latorre va rebre aquest dimarts, 9 de juny, un homenatge de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), en el marc de la inauguració de la 20a edició de la Universitat d’Estiu. L’acte va ser presidit pel tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López, i va comptar amb la presència del rector de la Universitat, Jordi Montaña, i del vicerector de Relacions Internacionals i Formació Contínua, Joan Masnou.


Com és habitual en aquest acte, la Universitat d’Estiu ret homenatge a una persona o institució de l’àmbit territorial més proper, que hagi destacat per la seva aportació a la societat. Enguany, el reconeixement ha recaigut en la figura de Ferran Latorre, per ser un dels millors alpinistes mundials i per la seva vessant periodística com a càmera i fotògraf que l’ha portat a desenvolupar una important tasca divulgadora de l’alpinisme i l’aventura. Eduard Comerma, professor de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, durant l’encomi a l’homenatjat va qualificar-lo de “jugador de la Champions de l’alpinisme mundial”, del qual va afegir que “és un romàntic de l’excursionisme que entén la vida des del respecte a la natura i als altres”.

Per la seva banda, Ferran Latorre, parafrasejant l’alpinista Lionel Terray, es va definir com a “un conqueridor de l’inútil” i va manifestar el seu agraïment per aquest reconeixement tot fent un paral·lelisme entre la ciència i alpinisme, ja que totes dues disciplines “tenen curiositat per entendre el món”.

 

L’encomi de l’homenatjat va anar a càrrec del professor de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, Eduard Comerma. Foto: Jordi Molet/Umedia-UCC
 

Ferran Latorre i Joan López. Foto: Jordi Molet/Umedia-UCC


Joan Masnou va ressaltar la trajectòria d’aquests vint anys de la Universitat d’Estiu i va agrair la confiança mostrada pels més de 20.000 alumnes que hi han passat i pels molts professors i professionals de les entitats col·laboradores que hi han participat. També va reivindicar la raó de ser de les Universitats d’Estiu, “sempre i quant evolucionin cap a un nou públic i s’adaptin a les noves necessitats”. Jordi Montaña es va referir a la territorialitat de la Universitat d’Estiu com a “fet aglutinador que comporta sinergies positives i fan que puguem oferir serveis universitaris i culturals de primera magnitud als nostres radis territorials d’influència”.

En el parlament de cloenda, el regidor Joan López es va acomiadar tot emplaçant els nous polítics de l’Ajuntament de Vic a mantenir el pes específic de la UVic-UCC a la ciutat.

El programa de la Universitat d’Estiu d’aquest any compta amb 37 activitats formatives i 15 activitats culturals que es realitzaran a 16 localitats diferents. 

 

Més informació de la Universitat d'Estiu

Consulta el programa de la Universitat d'Estiu

 

Inauguració de la Universitat d'Estiu de la UVic-UCC. Foto: Jordi Molet/Umedia-UCC

 

Inauguració de la Universitat d'Estiu de la UVic-UCC. Foto: Jordi Molet/Umedia-UCC

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació