ERC i MES segellen un pacte de govern a Manlleu

Les dues formacions iniciaran la legislatura en minoria, però no descarten noves incorporacions més endavant | Dolors Collell assumirà la segona tinença d'alcaldia

Roger Font
10 de juny del 2015
Actualitzat el 18 de juny a les 9:10h
Àlex Garrido i Dolors Collell, aquest dimarts a Manlleu
Àlex Garrido i Dolors Collell, aquest dimarts a Manlleu | Adrià Costa
Dolors Collell i Àlex Garrido, aquest dimarts a Manlleu. Foto: Adrià Costa

ERC i MES formaran equip de govern a Manlleu en aquesta legislatura, tal com van explicar ahir en roda de premsa els dos caps de llista de les dues formacions: el futur alcalde Àlex Garrido, i l’única regidora del MES, Dolors Collell. La candidata de MÉS assumirà la segona tinença d’alcaldia i una regidoria, molt probablement, la de Serveis Socials.

Amb aquest acord, el nou govern iniciarà el mandat en minoria, amb només vuit dels 21 regidors del consistori. No es descarta, més endavant, incorporar alguna altra formació per assegurar l’estabilitat.

ERC-JFM-AM va guanyar les eleccions municipals a Manlleu, amb set regidors, dos menys que en la passada legislatura. Els republicans han resistit la marxa de l’alcalde Pere Prat i han obtingut la majoria, tot i que simple, en un consistori que ha quedat molt fragmentat. En segona posició va quedar la candidatura de CiU, liderada per Benjamí Nieto, amb cinc regidors; i en tercera, una sorprenent CUP, encapçalada per Albert Generó, que ha entrat al consistori amb quatre regidors. En quarta posició, el PSC de Marta Moreta, que es manté amb tres regidors. Completen el consistori el MES, amb Dolors Collell, i ICV-EUiA-E, amb Miquel Sánchez, amb un regidor cadascun.

Aquest pacte, segons Garrido, és “el millor per a Manlleu” i té “prou força” per començar a governar. “L’acord ha arribat perquè hi havia sintonia programàtica però també sintonia amb el procés que està vivint el país, i els ajuntaments hi juguen un paper fonamental". Més enllà, Garrido també va constatar que el pacte va arribar perquè també hi ha "sintonia personal".

En aquest sentit, cal dir que ERC va descartar el PSC per la seva posició respecte al procés sobiranista, i CiU perquè “hi havia una gran diferència en elements del programa". Tot i això, va deixar la porta oberta a "obrir complicitats" remarcant que "encara ens hem de conèixer", va apuntar Garrido a la roda de premsa.

Dolors Collell, per la seva banda, es va mostrar satisfeta amb el resultat i va coincidir amb el seu soci de govern que el consistori havia quedat molt fragmentat, però amb una majoria sobiranista i d’esquerres. Aquesta situació, va advertir, els obligarà a dialogar: "Tal i com ha quedat l'Ajuntament, ens obliga a trobar i generar complicitats per fer les coses d'una altra manera".
 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona



 

Dolors Collell i Àlex Garrido, aquest dimarts a Manlleu. Foto: Adrià Costa

Arxivat a