1 de 10

Manlleu inicia l'enderroc dels pisos de Can Garcia, que s'allargarà mig any

La primera fase dels treballs afectarà 128 pisos, 37 places d’aparcament i sis locals

per Redacció Osona.com, 9 de juny de 2015 a les 18:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els pisos de Can Garcia, el passat divendres. Foto: Adrià Costa


La setmana passada es va iniciar la primera fase de l’enderroc dels pisos de Can Garcia, a Manlleu, que afectarà 128 pisos, 37 places d’aparcament i sis locals. El termini previst per a l'execució de l'obra, adjudicada a l’empresa Control Demeter per 591.108 euros més IVA, és de sis mesos. Els treballs suposaran afectacions al trànsit als carrer Garcia Estrada i Pintor Guàrdia, com es pot observar en el quadre adjunt.


De moment, les tasques de l’enderroc no són gaire visibles. Durant les primeres setmanes, els treballs es faran manualment, planta per planta i a l’interior, i es construirà una bastida al voltant de l’edifici.

 
Els pisos de Can Garcia estan situats en l'illa delimitada pels carrers Mossèn Aulet, Pintor Guàrdia, Garcia Estrada i Passatge dels Oms. Són dos blocs de planta baixa i 11 plantes, amb un total de 256 habitatges, 12 locals en planta baixa i 37 garatges. Els edificis es van construir els anys seixanta amb ciment aluminós i es troben en un estat de conservació obsolet que, segons els tècnics, recomana el seu enderrocament.


Els pisos són el nucli central del barri de l'Erm de Manlleu. En un primer moment, van ser els habitatges construïts per encabir l'onada migratòria procedent del sud de la península. Actualment hi viuen moltes persones de l'onada migratòria del nord d’Àfrica.

A partir dels convenis signats entre la Generalitat i l’Ajuntament de Manlleu, l’Incasòl ha promogut la construcció de tres edificis amb un total de 70 habitatges per tal de traslladar-hi els propietaris amb dret a reallotjament de Can Garcia. Pel que fa als arrendataris, s’ha posat en marxa un procés de reallotjament a diferents indrets del municipi en col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Els serveis socials de Manlleu treballen també en un programa d’acompanyament per tal d’incrementar les possibilitats d’integració social d’aquestes famílies.

 

El conseller, Santi Vila, a l'interior d'un dels pisos de Can Garcia, en una recent visita. Foto: Adrià Costa

 

Participació