Manel Arroyo: «Molt del que sé ho he après a casa. Ho llueixo, sóc vigatà i osonenc»

El managing director de Dorna realitza una ponència a l’Àgora d’Opinió de Creacció, celebrada a Manlleu | El vicepresident del Barça destaca el talent dels osonencs

Manel Arroyo, a Manlleu
Manel Arroyo, a Manlleu | Adrià Costa
Adrià Soldevila
09 de juny del 2015
Actualitzat a la 13:26h

Manel Arroyo, amb Pere Prat i Jordi Montaña. Foto: Adrià Costa


El managing director de Dorna Sports i MotoGP, i vicepresident del FC Barcelona, Manel Arroyo, va participar ahir en la novena edició de l’Àgora d’Opinió, organitzada per Creacció i celebrada al restaurant El Morter de Manlleu, on va oferir la conferència “L’experiència en esport i negoci d’entreteniment d’un empresari d’Osona”. I és que, segons Arroyo, "l'esport s'ha convertit en un motor econòmic de la indústria de l'entreteniment" i "avui en dia és el contingut més buscat".

Davant una seixantena de convidats, entre els quals empresaris i polítics de la comarca, Arroyo va dedicar l’inici de la ponència a valorar el talent dels ciutadans osonencs i la seva importància dins el món del motociclisme, tot destacant el seu propi sentiment: “Molt del que sé ho he après a casa. Ho llueixo, sóc vigatà i sóc osonenc.”

El vigatà va explicar que “a Dorna som unes 300 persones. A l’àrea de Televisió, que jo lidero, una vintena som de la comarca d’Osona. El cap d’àudio és de Tona, moltes persones de logística dels grans premis són de la comarca, el cap logístic de l’equip Yamaha (Lorenzo i Rossi) és de Folgueroles i, fins i tot, les càmeres que porten les motos són fetes i desenvolupades a Osona. Alguna cosa passa en aquest territori, perquè sortim gent sense parar cap a la indústria de l’esport.”

 

Manel Arroyo a Manlleu. Foto: Adrià Costa

Acompanyat per l’alcalde en funcions de Manlleu, Pere Prat, i per Josep Arimany, president de Creacció, Arroyo va centrar bona part de la conferència a la comunicació dins el món de l’esport. Segons el vicepresident blaugrana, “l’esport s’ha convertit en el motor de la indústria de l’entreteniment. És el component principal, pels vincles emocionals, pels valors que hi ha al voltant de l’esport com l’esforç, la solidaritat o treball en equip; i per l’exposició mediàtica”.

En referència a la producció i explotació de contingut esportiu, Arroyo va desgranar l’evolució i transformació que estan patint les televisions i les companyies telefòniques a l’hora de vendre el seu producte: “El panorama de la televisió està canviant. Han aparegut diferents actors, com les operadores de telefonia. Han canviat la política de vendre coure i estan passant a vendre televisió. Estem esperant que els grans operadors d’Internet com Apple, Google o Netflix apareguin a les televisions per oferir esports. Els proveïdors de continguts d’esports hem d’estar sempre oferint màxima qualitat, perquè saps que la competència està buscant la diferenciació.”

Pel que fa l’activitat blaugrana, el vicepresident del club creu que “Luis Enrique seguirà, en tenim pocs dubtes” i avança que la dimissió del president Bartomeu “serà aquesta setmana, sense cap mena de dubte. El president encara ha de parlar amb nosaltres i si m’ho proposa, dir que no al Barça és molt complex. A casa no pensen el mateix, per això.”

Els assistents han tingut la possibilitat de fer networking abans de dinar i de participar en el torn de preguntes després de la ponència. En aquest cas, Manel Arroyo s'ha compromès a donar suport al futur Grau d'Enginyeria de l'Automòbil de la UVic-UCC, quan el rector, Jordi Montaña, l'hi ha demanat.

Àgora d'opinió és un fòrum trimestral d'opinió i debat que agrupa els mons de l'emprenedoria i l'empresa, la universitat i l'administració. El format sempre és el mateix: un dinar, la conferència d'un ponent destacat de l'àmbit empresarial, social, cultural o científic, i un col·loqui obert per contrastar opinions.

 

Manel Arroyo, a Manlleu. Foto: Adrià Costa

Una vida vinculada a l'esport

Nascut a Vic, Manel Arroyo va començar la seva carrera com a periodista a Ràdio Vic el 1980 i als periòdics Ausona i El 9 Nou. També va estar vinculat a l’Escuderia Osona i va treballar a Radio 4 de RNE. El 1986 es va incorporar a TVE com a comentarista de Fórmula 1, motociclisme i rugbi. L’any 1987 va exercir de director adjunt del programa d’esports de TVE “Estadio 2”. Després d’un breu pas per la Cadena SER, va ser nomenat director de Comunicació i cap de premsa del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC). Va ser membre de l’equip responsable del disseny i construcció del Circuit de Barcelona-Catalunya. El 1991 va formar part de l’equip organitzador del primer Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, i de l’equip que va aconseguir la incorporació del Rally Catalunya al calendari del FIA World Rally Championship. L’any 1992 va passar a ser director del Campionat d’Espanya de Turismes, i es va incorporar a Dorna com a managing director de Dorna Sports i MotoGP™. És responsable del Departament de Media i TV de Dorna des del 1994. Des del juliol de 2010 és membre de la Junta Directiva del FC Barcelona, i des del març de 2014 n'és vicepresident.
 

Cartell i programa

Article d’Opinió d’Adrià Soldevila: “Arroyo, mà dreta de Bartomeu

 

Manel Arroyo, a Manlleu. Foto: Adrià Costa

Arxivat a