Els usuaris del tren titllen d'«evitable» l'atropellament a l'estació de Manlleu

Una jove va resultar ferida greu dijous passat, en rebre un fort cop d’un comboi | La plataforma “Perquè no ens fotin el tren” reclama mesures urgents a l’equipament, en estat de “deixadesa”

Pere Pratdesaba, Arnau Urgell
08 de juny del 2015
Actualitzat el 10 de juny a les 17:44h

Els serveis d'emergència a l'estació de Manlleu, el passat dijous a l'accident. Foto: Jesús Serrat


La plataforma “Perquè no ens fotin el tren” ha emès un comunicat on reclama mesures urgents a l’estació de Manlleu, que està en una situació de “deixadesa”. El col·lectiu considera que s’han d’arreglar urgentment algunes deficiències, com la il·luminació, la megafonia o la sala d’espera, que haurien pogut “evitar” el greu accident que va patir una noia el passat dijous el vespre, un sinistre que l'entitat lamenta “profundament”. Aquest mateix document s’ha enviat a la secretaria de Territori i Mobilitat; a Fèlix A. Martín Merino, director de Rodalies Catalunya; i a tots els grups municipals de l'Ajuntament de Manlleu.

El passat dijous, una noia de 17 anys de Ripoll, que estudia en un institut de Manlleu, va rebre un fort cop d’un comboi a l’estació d’aquesta població i va haver de ser traslladada en estat molt greu a l’Hospital Universitari de Vic, amb fractures de tíbia i peroné. Un cop al centre hospitalari, la jove va ser operada ràpidament d’una cama i està a l’espera d’una altra operació a la mà. El seu estat és “estable”, segons fonts de l’Hospital, i el mateix divendres ja va ser traslladada a planta.

L’accident es va produir quan la noia va creuar l’andana, on hi havia un tren parat i no va veure el que venia per l’altre cantó. Segons alguns testimonis, la noia “va tornar a néixer”.

Per tal d’evitar nous accidents, la plataforma “Perquè no ens fotin el tren” exigeix mesures urgents als responsables de la línia i de l’estació (Renfe, Adif i Generalitat) per garantir la seguretat dels usuaris. Les millores que es reclamen a l’estació es concentren en cinc punts: arreglar la megafonia, que no funciona, per tal de poder informar dels horaris dels trens i de la via per la qual passaran; posar en funcionament el teleindicador, instal·lat des de fa temps, perquè mostri la mateixa informació que en el punt anterior; millorar la il·luminació de les vies, que són perilloses a l’hora de creuar-les; obligar els trens a circular per l’andana principal, la del costat de l’estació, i no pas per la secundària com fan habitualment, la qual cosa obliga a travessar la via; i arreglar les marquesines de la segona andana perquè els passatgers es puguin resguardar del fred i de la pluja. A banda d’aquestes millores, cal que els usuaris puguin utilitzar la sala d’espera, tancada des de fa temps “sense cap motiu que ho justifiqui”, segons el col·lectiu.

 

Un comboi entrant a l'estació de Manlleu. Foto: Adrià Costa

Documents
Arxivat a