El nou institut de Calldetenes s'anomenarà «Les Margues»

El nom ha estat escollit en una votació popular

Redacció Osona.com
04 de juny del 2015
Actualitzat el 08 de juny a les 9:56h
Alumnes al laboratori del nou institut de Calldetenes. Foto: Adrià Costa

Calldetenes va celebrar dissabte, 30 de maig, la Festa de l’Arbre a la secció del nou institut de Calldetenes, inaugurat l’abril de l’any passat. Durant la vetllada es van portar a terme diverses activitats, com una plantada d’arbres, d’herbes aromàtiques i de flors, la inauguració de l’estació meteorològica, diverses exposicions, sortejos... i visites al nou gimnàs i a l’hort.

Durant la celebració també es va donar a conèixer el nom que tindrà el centre, escollit a través d’una votació en la que les famílies, treballadors i ajuntaments tenien dret a vot. El nom guanyador per al nou edifici de l’institut de Calldetenes és el de “Les Margues”.

Aquesta opció deriva de la ubicació de l’institut, que està construït sobre un turó de roques calcàries grises-blavoses, molt toves i erosionades, típiques de la plana de Vic, anomenades margues. Els altres dos noms proposats per l’alumnat, professorat i ajuntaments eren els del pedagog català “Francesc Ferrer i Guàrdia” i el del 122è president de la Generalitat de Catalunya “Francesc Macià i Llussà”.
 

Fotos del nou institut de Calldetenes, abril 2014 (Adrià Costa)


El nou institut de Calldetenes, l'abril de l'any passat, minuts abans de començar les classes. Foto: Adrià Costa